arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Winterse kruiden

Ziek, zwak en misselijk? Winterse kruiden

Ziek, zwak en misselijk? Met deze vijf kruiden geef je niet alleen smaak aan je eten, maar ze houden ook het griepvirus buiten de deur. Win-win.

Cayennepeper

Cayennepeper is perfect om je (antigriep)soep wat meer pit te geven, maar het kruid is ook een echte virusremmer. Daarnaast wordt cayennepeper ook gelinkt aan een lage bloeddruk en zou het verlichting kunnen geven bij artritis. En ja: cayennepeper zou ook helpen om af te vallen.

Voel je je niet lekker en wil je er alles aan doen om niet ziek te worden, dan kan je overwegen om wat extra peper aan je gerechten toe te voegen. Een beetje pit kan nooit kwaad.
Deze smaakmaker zorgt ervoor dat gifstoffen versneld worden afgevoerd en helpt ondertussen ook om vastzittend slijm los te maken.

Ter inspiratie: Antigriep-soep met rode linzen.

Kaneel

Volgens de Chinese geneeskunde bevat kaneel antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen, waarmee je kunt voorkomen dat je komende week ziek in bed ligt. Daarnaast heeft kaneel ook een anti-aging effect. Deze verwarmende specerij geeft je collageen een boost en bevat antioxidanten die je huid van een ongekende glow voorzien.

Doe kaneel door je yoghurt en havermout of strooi wat op je cappuccino. Geen griepvirus meer te bekennen. En ook geen rimpels.

Ter inspiratie: Slaapverwekkende moon milk met een snufje kaneel.

Kurkuma

Bestaat er überhaupt een leven zonder kurkuma? Het helpt littekens te verminderen, het heeft een ontstekingsremmende werking, het voorkomt pigmentvlekken, het reguleert je talgproductie, het voorkomt celbeschadiging, het is een natuurlijke pijnstiller, het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, het bestrijdt de symptomen van rosacea, het reinigt je darmen, het verhoogt je spijsvertering, het ondersteunt de lever bij het ontgiftingsproces en het is een krachtige antioxidant die het griepvirus buiten de deur kan houden.

Vanzelfsprekend gooi je wat extra kurkuma door je favoriete curry, maar je kunt ook een keer een kopje kurkuma latte bestellen.

Kardemom

Kardemom? Redelijk onbekend, maar in India kunnen ze er niet zonder. De zoete smaak maakt dit winterse kruid ideaal om te gebruiken in versgebakken koekjes.
Over ideaal gesproken: naast ontstekingsremmende eigenschappen gaat kardemom ook bacteriën tegen die een slechte adem veroorzaken.

Gember

Gember wordt terecht beschouwd als superfood. Net als de kruiden in bovenstaand lijstje heeft het winterse kruid ook een ontstekingsremmende werking, maar daarnaast is het goed tegen hart- en vaatziekten, misselijkheid en maagklachten.

Voeg wat verse gember toe aan warm water met citroen en honing om je imuunsysteem een boost te geven.

Geruststellend idee: mocht je onverhoopt toch ziek op bed liggen, dan zorgen de winterse kruiden er ook voor dat je sneller beter bent.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram