arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Werken collageendrankjes voor je huid?

Werken collageendrankjes voor je huid?

Een gezonde huid, glanzend haar, sterke nagels en minder stijve gewrichten? Het ligt allemaal binnen handbereik met collageendrankjes.

Collageen is booming. Collageensupplementen, poeder met collageen en collageendrankjes. En waarom zou je ook niet overal collageen in stoppen? Nou, omdat dat nogal lastig is.

Collageen

Collageen komt van nature voor in je huid. En niet alleen in je huid, je vindt het eiwit ook in je botten, in je buik, in je tanden, in je spieren en in je organen. Collageen is overal. In ieder geval tot je vijfentwintigste. Na die leeftijd wordt het collageen in je huid versneld afgebroken en neemt ook de aanmaak ervan af. Met een minder stevige huid, meer rimpels en stijve gewrichten tot gevolg.

Werken collageendrankjes?

Gemiddeld neemt het collageen in je huid met 1 tot 1,5% per jaar af, dus zaak om de voorraad op allerlei verschillende manieren aan te vullen. Terug naar de collageendrankjes.

Het resultaat van collageendrankjes stond lange tijd ter discussie, maar daar lijkt inmiddels verandering in te komen. Sterker nog, steeds meer klinische tests tonen aan dat het drinken of slikken van collageen wel degelijk nut heeft. En dus worden collageendrankjes steeds populairder. Niet alleen in Japan en Korea, maar ook in Amerika en Europa.

Het klinkt misschien gek, maar bij het drinken van collageen kun je nog steeds je vraagtekens zetten. Zodra je collageen drinkt, komt het namelijk in je maag-darmstelsel terecht waar het eiwit onmiddellijk wordt afgebroken. Om dit probleem te omzeilen bevatten de meeste collageendrankjes bewerkt collageen, zodat het wel wordt opgenomen in je bloedbaan en je fibroblasten aan het werk gaan.
Aan jou alleen de taak om trouw je collageen te drinken, aangezien het resultaat minimaal (met de nadruk op minimaal) 6 weken op zich laat wachten.

Hoe je collageen tot je neemt, maakt eigenlijk niet uit. Of je kiest voor collageensupplementen, collageendrankjes of collageenpoeder is een kwestie van voorkeur. Hou je van makkelijk, dan ligt een tablet of een kant-en-klaar collageendrankje voor de hand, maar maak je elke ochtend een smoothie, dan is collageenpoeder net zo makkelijk.

Mocht je nog steeds sceptisch zijn over de werking van collageendrankjes, dan zou je de moeite kunnen nemen om deze study te lezen in the Natural Medicine Journal. Trek er wel even een halfuurtje voor uit en neem er voor het gemak ook een collageendrankje bij.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram