arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine-e

Basiscursus rimpels: Vitamine E

Tussen alle hippe ingrediënten zoals retinol, matrixyl en hyaluronzuur, zou het zomaar kunnen zijn dat we één van de belangrijkste over het hoofd zien, namelijk vitamine E. Vooral nu de herfst in volle gang is en de kans groot is dat je weer te maken krijgt met een drogere huid, kan deze vitamine niet in de strijd tegen rimpels ontbreken.

Vitamine E

Vitamine E is op verschillende manieren goed voor je huid. Zo beschermt hij de cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar nog belangrijker: vitamine E voorkomt de afbraak van collageen. Daarnaast werkt vitamine E samen met vitamine C, waardoor ze samen je huid extra tegen de zon beschermen (lees: minder toekomstige rimpels).

Maar vitamine E bestrijdt niet alleen rimpels, hij wordt ook vaak ingezet om pigmentvlekken en kleine littekens te verminderen. Deze vitamine helpt de cellen om sneller te herstellen als ze beschadigd zijn.

Vitamine E is één van de krachtigste antioxidanten, maar je lichaam maakt deze vitamine niet zelf aan. Je zult dus op één of andere manier moeten zorgen dat je hem op een andere manier binnenkrijgt. Zo kun je de vitamine eten, extra supplementen slikken en natuurlijk ook gewoon direct op je huid smeren.

vitamine-e-olie

Vitamine E op de ingrediëntenlijst

Niet gelijk je antirimpelcrème in de prullenbak gooien als je geen vitamine E op de ingrediëntenlijst ziet staan. Het kan namelijk ook zomaar zijn dat hij er als tocoferylacetaat, tocoferyllinoleaat, tocotriënolen, alfa-tocoferol of tocoferylsuccinaat tussen staat.

Als je in de herfst te maken krijgt met een droge huid kan vitamine E-olie wonderen voor je huid doen. Toch moet je deze olie niet te pas en te onpas gebruiken, want hij is behoorlijk vet en het kan zijn dat je hierdoor last krijgt van puistjes. Daarom is het advies om vitamine E-olie vooral ’s nachts te gebruiken, eventueel als vervanging van je nachtcrème. Via deze link kun je vitamine E-olie bestellen.

vitamine-e-avocado

Geef je er de voorkeur aan om vitamine E te eten, dan is het zaak om zo veel mogelijk noten, olijven, zalm, avocado en spinazie op het menu te zetten.

Staat vitamine E op jouw prioriteitenlijstje?

Furrow op Instagram