arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tips-tegen-verkoudheid-2

Tips tegen verkoudheid

Tips tegen verkoudheid

Verkouden? Of gewoon echt ziek? Helaas is het volkomen normaal dat je in het najaar en winter te maken krijgt met een plotselinge daling van je weerstand, waardoor je vatbaarder bent voor een verkoudheidsvirus. Personal trainer Guy van der Reijden: “Vitamine D is essentieel voor je weerstand. In de zomer maak je dit voldoende aan door middel van de sterke zon. In de herfst heb je al snel een vitamine D tekort, waardoor je weerstand afneemt en je dus vatbaarder bent voor virussen.”

Het klinkt tegenstrijdig, maar juist als je verkouden bent is het belangrijk dat je regelmatig naar buiten gaat: “Vitamine D is één van de weinige vitamines die je lichaam zelf kan maken. Onder invloed van zonlicht wordt deze vitamine in je huid gevormd. Blijf dus niet binnen, maar maak wat vaker een wandeling door het bos of park, ga een blokje om tijdens de lunch of drink op het terras een kop koffie op thee.”

tips-tegen-verkoudheid-1

Extra vitamine D slikken

Natuurlijk is het totaal niet ernstig, maar je kan je behoorlijk beroerd voelen als je verkouden bent. Slecht ademhalen (vooral ’s nachts!), schrale neus en keelpijn kunnen ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Voorkomen is dan ook beter dan genezen: “Je zou kunnen overwegen om in de herfst elke dag één of twee extra vitamine Dcapsules in te nemen. En uit voorzorg zou je eventueel ook nog een multivitamine en een probioticum kunnen slikken.”

Voel je een verkoudheid opkomen of ben je ziek, dan zijn hardere maatregelen nodig. “Misschien minder bekend, maar met behulp van zinktabletten kun je ook een enorme boost aan je weerstand geven. En al helemaal in combinatie met vitamine C. Het is dus altijd goed om deze supplementen uit voorzorg in huis te hebben.”

tips-tegen-verkoudheid-3

De basis van een goede gezondheid (en sterk immuunsysteem) is natuurlijk een combinatie van goede voeding, voldoende beweging en voldoende slaap. “Toch kan het zijn dat door omstandigheden één van deze factoren niet optimaal is. En dan zijn supplementen echt geen overbodige luxe.”

Voel je je niet helemaal lekker, of ben je gewoon echt ziek, dan kunnen zink en vitamine C ervoor zorgen dat je net iets sneller weer op de been bent. Guy: “Twee of drie zinkcapsules in combinatie met ’s ochtends en ’s avond 1000 mg vitamine C zorgen dat je er binnen een mum van tijd weer bovenop bent.”

Supplementen

Voor meer informatie over supplementen (sowieso voor multivitamine en zink), kun je terecht op de website van virtuoos.com. Daar vind je trouwens ook het Furrow Huidpakket.

En je kunt op mijnvirtuoos.com ook een test doen en zo persoonlijk advies krijgen over welke supplementen goed zijn voor jou. Gebruik hiervoor de inlognaam: Furrow en wachtwoord: Advies.

Furrow op Instagram