arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Skin for skin

Skin for Skin: Viscollageen

Het is nogal een gevoelig onderwerp: voedingssupplementen. Nog gevoeliger liggen de voedingssupplementen voor je huid. Om over de toegevoegde waarde van het slikken van viscollageen nog maar te zwijgen.

Baat het niet, dan schaadt het niet gaat in dit geval niet helemaal op, aangezien je per verpakking gemiddeld 30 euro betaalt. En dan moet je het ook nog minimaal één maand slikken voordat je resultaat ziet. Als je al resultaat ziet.

Volgens mij ben ik ooit bijna aangeklaagd, omdat ik tijdens een uitzending van Koffietijd het nut van het drinken van collageen in twijfel trok.

Collageen is een eiwit en wordt, zodra je het inneemt, afgebroken door je maag. Maar door het dusdanig te bewerken voorkom je dat je het collageen meteen weer uitplast.

Skin for Skin

Skin for Skin lijkt op het eerste gezicht niet veel te verschillen van de andere voedingssupplementen voor je huid. Met de nadruk op het woordje 'lijkt'.
De capsules moet je ook ten minste 4 weken (bij voorkeur zelfs 8 weken, vandaar dat één verpakking 60 capsules bevat) slikken voordat je resultaat ziet, of voelt. En het collageen van Skin for Skin is ook bewerkt om te voorkomen dat het linea recta weer wordt afgebroken. Maar daarin zit hem wel hét grote verschil met alle andere supplementen. In plaats van gehydroliseerd collageen maakt Skin for Skin gebruik van natief collageen. En dat komt het resultaat alleen maar ten goede.

Verbeeld ik het me nu, of heb ik echt minder last van mijn knieën? Ik moet bijna gaan toegeven dat Skin for Skin echt werkt.

Natief vs. gehydrolyseerd collageen

Viscollageen (niet te verwarren met visolie) wordt gemaakt van de huid en het vlees van de vis. Met behulp van zuren, chemicaliën of door verhitting wordt het collageen uit de huid van de vis geweekt. Dat bewerkingsproces is allesbehalve schadelijk, maar kan wel de kwaliteit van het collageen beïnvloeden.

Vanaf 40 mg collageen per dag heb je al profijt, dus het is misschien ietwat overdreven om 2 capsules per dag te slikken, maar ik ben verslaafd. Ik geef het ruiterlijk toe.

In de capsules van Skin for Skin vind je natief viscollageen. Dat is collageen wat zonder toevoegingen door een gepatenteerd proces wordt geëxtraheerd en omgezet tot poeder, 200 milligram per capsule om precies te zijn.

Ik kan nog niet zeggen dat ik iets aan mijn huid zie, maar ik heb geen pijnlijke gewrichten meer. Alleen dat al zorgt ervoor dat ik straal!

Viscollageen

Het voordeel hiervan is dat de structuur van het viscollageen intact blijft, waardoor het beter wordt opgenomen. Gemiddeld 1,5 keer beter opgenomen, om precies te zijn.
Om de formule nog wat extra kracht bij te zetten bevatten de capsules van Skin for Skin ook nog eens 20 milligram vitamine C.

Vitamine C is verantwoordelijk voor het transport en zorgt ervoor dat het collageen op de juiste plek terechtkomt. Daar waar het het meeste nodig is.

Waar ik ga, gaan mijn collageensupplementen. Ik heb een verpakking in mijn keukenkastje, in mijn (sport)tas en voor de zekerheid ook eentje in mijn auto. Better safe than sorry.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Je kunt het slikken van collageen enigszins vergelijken met sporten: zodra je stopt verlies je alles wat je hebt opgebouwd. Dat betekent dat je zelfs supplementen mee zult moeten nemen als je met vakantie gaat. Je kan nooit meer zonder (extra) collageen. Maar de vraag is of je dat überhaupt nog wel wilt.

Voor meer informatie over viscollageen kun je terecht op de website van Skin for Skin.

Furrow op Instagram