arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Magnesium zomer

Magnesium tijdens de zomer

Als je slecht slaapt of als je een periode net iets meer stress hebt, doe je er goed aan om (extra) magnesium te slikken. Maar wist je dat je dit mineraal onder andere is betrokken bij de aanmaak van vitamine D en vooral tijdens de zomermaanden (extra) belangrijk is?

Nog even ter reminder: magnesium is één van de meest belangrijke mineralen. Na zuurstof en water is het zelfs de eerste levensbehoefte. Alle processen in je lichaam hebben magnesium nodig om te kunnen functioneren.

Normaal gesproken ontstaat een tekort aan magnesium al vrij snel (vaak zonder dat je je het bewust bent), maar als het warm is, loont het zeker de moeite om het niveau op peil te houden door het eten van extra bladgroente of het slikken van supplementen.

Magnesium

Een cocktail op het terras, een glas cola light bij het zwembad en nog een ijsje na het eten zorgen aan de ene kant voor een verhoogde behoefte aan magnesium, maar aan de andere kant voor een versnelde uitscheiding. En de warmte doet er nog eens een schepje bovenop. Driedubbelop dus.

Als je tijdens de vakantie ook nog eens besluit om je sportkleding aan te trekken, dan doe je er helemaal goed aan om je inname van magnesium in de gaten te houden. En daar vallen wandelen, fietsen of elke ochtend baantjes trekken in het zwembad ook onder. Fysieke inspanningen kosten je namelijk (meer) magnesium. En als je zweet, verlies je nog meer. Just saying...

Natuurlijk kun je tijdens de vakantie op een blaadje spinazie kauwen om een tekort te voorkomen, maar je kunt ook gewoon extra magnesium in je koffer stoppen. Sowieso wordt magnesium uit supplementen beter opgenomen dan uit voeding.

Hoeveel magnesium?

Hoeveel magnesium is dan de vraag. Neem 2 tot 3 capsules van Virtuoos voordat je gaat slapen. Dit staat gelijk aan 375 mg magnesium. Geen zorgen over een overdosis magnesium, bij meer dan 80 capsules per dag komen je darmen misschien ietwat in opstand, maar zelfs dan is het nog niet schadelijk.

Furrow op Instagram