arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vitamine C serum

Dit is waarom je niet zonder vitamine C-serum kan!

Dat vitamine C goed voor je immuunsysteem is, weet je waarschijnlijk wel. Maar deze vitamine doet ook wonderen voor je huid.

Vitamine C voorkomt pigmentvlekken

Hij kan een zonnebrandcrème zeker niet vervangen, maar als je gevoelig bent voor pigmentatie doe je er verstandig aan om daarnaast een vitamine C-serum te gebruiken.
Vitamine C is één van de meest krachtige antioxidanten die pigmentvlekken voorkomt en vermindert. En hij herstelt zelfs met terugwerkende kracht huidbeschadiging door de zon.

Wil je hardnekkig pigment zoals een melasma verminderen, kies dan voor een vitamine C-serum met tetrahexyldecyl ascorbate. Deze vorm van vitamine C remt de vorming van nieuw pigment en ondertussen de aanmaak van collageen stimuleert.

Vitamine C vermindert (kleine) littekens

Ook voor het egaliseren moet je bij vitamine C zijn. Een puistje dat een rood vlekje heeft achtergelaten, een koortslip die elke keer op dezelfde plek terugkomt of andere (kleine) littekens die je graag wilt verminderen: ascorbinezuur klaart de klus.

Ascorbinezuur, ook wel bekend als L-ascorbinezuur vind je veel terug in huidverzorgingsproducten. Deze vorm van vitamine C exfolieërt je huid, stimuleert de celdeling en vermindert oppervlakkige oneffenheden.
In principe is één keer per dag een vitamine C-serum gebruiken voldoende, maar ben je ietwat ongeduldig dan kun je dat aantal opschroeven naar 's ochtends én 's avonds voor meer en sneller resultaat.

Vitamine C zorgt voor een stralende teint

Er zijn maar weinig ingrediënten die zo veel voordelen bieden, zonder dat ze ook een nadelig effect hebben op je huid. Afgezien van bovenstaand lijstje verbetert vitamine C namelijk ook de doorbloeding van je huid, stimuleert hij de collageenproductie en beschermt hij je tegen vrije radicalen. En ondanks dat het niet het hoofddoel is van vitamine C heeft hij wel degelijk een verhelderend effect.

'Vitamine C hydrateert je huid' staat er overigens niet tussen. Er is namelijk één ding wat vitamine C niet doet en dat is je huid van vocht voorzien. Maar voor al het andere kun je bij dit ingrediënt terecht.

Furrow op Instagram