arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
visolie-pillen-1

Visolie pillen

Zodra je het woord ‘voedingssupplementen‘ in de mond neemt, is de kans groot dat er een heftige discussie ontstaat tussen voor- en tegenstanders. Onzin, duur en op zo zou een overschot aan supplementen zelfs schadelijk voor je kunnen zijn. En dat geldt ook voor visolie pillen. Natuurlijk kun je dagelijks vette vis eten om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen, maar het slikken van supplementen is net zo makkelijk. En waarschijnlijk ook even duur.

Visolie pillen voordelen

Als je dan eenmaal in een verhitte discussie bent beland, dan is visolie gelukkig wel één van de weinige supplementen waar de meningen minder over zijn verdeeld. Want dat je visolie nodig hebt en dat het niet altijd even makkelijk is om minimaal twee keer per week een uitgebreide visschotel met zalm te serveren is één ding dat zeker is.

De lijst met voordelen van visolie is eindeloos: het vermindert ontstekingen en stress, geeft je immuunsysteem een boost en stimuleert je vetverbranding.

visolie-pillen-3

Visolie huid

En dan is er nog de invloed op je huid. Vanwege het onstekingsremmende effect is visolie onmisbaar als je last hebt van acne, maar sowieso zie je het terug in de glans van je huid, maar vooral het feit dat het slikken van visolie pillen de schade van uv-stralen kan beperken, is één van de redenen om gelijk naar de dichtbijzijnste supplementeleverancier te rennen.

Visolie pillen slikken

Visolie is er in alle soorten en maten. Zo kan de visolie worden gemaakt van zalm, forel, makreel, tonijn, ansjovis, sardines, maar bijvoorbeeld ook van krill (garnaaltjes). En verschillende soorten vis betekent natuurlijk ook een enorm verschil in kwaliteit. Het grote nadeel van supplementen is dat het vaak wel even duurt (minimaal twee maanden), voordat je überhaupt iets ziet van al dat geslik. En zodra je visolie zegt moet je al snel rekenen op 30 euro per maand.

visolie-pillen-2

Naast het soort vis is het vooral de concentratie waar je goed op moet letten. Hoe hoger de EPA en DHA hoe beter de visolie. Waarbij Krill visolie trouwens nog een extra aanbeveling verdient, vanwege de opnamekwaliteit en de antioxidanten (vitamine E, bètacaroteen, canthaxanthine en astaxanthine). Sowieso wordt er vaak vitamine E aan visolie toegevoegd om oxidatie van de vetzuren in de capsule tegen te gaan. Het is dan meestal ook niet nodig om naast je visolie ook nog apart vitamine E te slikken.

Visolie pillen kopen

Visolie is niet altijd even goedkoop, maar voor deze supplementen geldt: goedkoop is duurkoop. Voor meer informatie over visoliesupplementen (Krill visolie) kun je terecht op de website van Virtuoos.

Furrow op Instagram