arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
verzorging-lang-haar-1

Verzorging lang haar

Verzorging lang haar

Grijs‘ wordt nog steeds automatisch gekoppeld aan kort haar. Toch hoef je er heus niet rigoureus de schaar in te zetten, zodra de eerste grijze haar gesignaleerd wordt. Haarexpert Fikri Kala: “Niet alleen je huid wordt ouder, je haar doet net zo hard mee. Verzorging lang haar (en al helemaal als het grijs is!) vraagt om een totaal andere aanpak.

Als je ouder wordt, heb je kans dat je te maken krijgt met ander soort haar. “Je haar wordt droger en de structuur verandert. Het wordt weerbarstiger, springeriger en laten we vooral de kleur niet vergeten. Je wordt grijs.”

Je hoeft dus niet meteen je haar af te knippen, maar alles bij het oude laten zit er volgens Fikri ook niet in: “Grijs haar vraagt om een andere look. Lang, grijs haar maakt al snel oud, en ik durf het bijna niet hardop te zeggen, stiekem ook een beetje triest. Het ziet er al snel onverzorgd uit.”

verzorging-lang-haar

De verzorging van je haar is belangrijk, al helemaal als het lang is. “Je zult meer aandacht moeten besteden aan je haar dan vroeger. Was je haar met verzorgende shampoo, gebruik regelmatig een masker en vergeet een speciale dagcrème voor je haar niet. Een beschermende, verzorgende crème tegen UV, die de kleur behoudt en je haar laat glanzen. Glans aan je haar geven is één van de belangrijkste dingen. Dof haar heeft zo’n impact op je verschijning. Glanzend haar zorgt meteen voor een jongere uitstraling.”

Verzorging lang haar

Geen korte, paarse coupe dus, al dan niet voorzien van de bekende watergolven.“Je kunt grijs haar natuurlijk altijd kleuren. Er zijn heel veel mogelijkheden. Je kunt in grijs haar ook heel mooi highlights aanbrengen. Je hoeft niet per se voor een egale kleur te kiezen.”

Juist verschillende kleuren in je haar, zorgen voor een natuurlijk effect. “Kies niet voor te donkere kleuren, dit maakt al snel hard. En als het mooi gedaan is, kun je niet zien dat het geverfd is. Als je de juiste kleur kiest zie je er minimaal 10 jaar jonger uit.”

verzorging-lang-haar-2

Verzorging lang haar

Je haar is volgens Fikri ook een weerspiegeling van je gezondheid. “Het is een levend orgaan en geeft aan hoe gezond je bent. Futlooshaar , haaruitval en dof haar zijn allemaal signalen dat je haar wel wat energie kan gebruiken. “Met name haaruitval is een teken dat je gezonder moet gaan leven. Meer slapen, minder stress en het slikken van biothine kunnen haaruitval verminderen. “Er zijn genoeg producten die haaruitval voorkomen. Vichy heeft ampullen die de helpende hand bieden bij haaruitval.

En vermijd siliconen in je verzorgingsproducten.“Het ziet er in eerste instantie mooi uit en het ruikt lekker, maar op lange termijn krijg je er juist droger haar van. En ook een vette hoofdhuid, en dat is iets wat je echt wilt voorkomen.”

Furrow op Instagram