arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
zonnebrandcreme-over-make-up

Zonnebrandcrème over make-up

Zonnebrandcrème over make-up

Wil je jezelf maximaal tegen de zon beschermen, dan is het natuurlijk het beste om om de twee uur een nieuwe laag zonnebrandcrème aan te brengen. Maar hoe dan, als je make-up op hebt? Nou, er zijn dus trucjes voor. Dit zijn ze, zonnebrandcrème over make-up:

Gebruik geen poeder

Een zonnebrandcrème blijft de beste (maar ook de bekendste!) bescherming tegen de zon. En je kunt hem ook gewoon over je make-up aanbrengen, mits je je houdt aan de volgende regel: crème over crème, poeder over poeder. Als je meerdere keren zonnebrandcrème wilt gebruiken gedurende de dag, zit er niks anders op dan je poeder achterwege te laten.

Breng ’s ochtends na je dagcrème dus gewoon een laag zonnebrand, al dan niet voorzien van foundation. Misschien ook beter om geen rouge te gebruiken en als je echt niet zonder kan, voor een cream blush te gaan. Dan zou je zonder problemen de hele dag je zonnebrandcrème moeten kunnen bijwerken.

zonnebrand-make-up

Zonnepoeder

Kun je je geen leven zonder poeder voorstellen? Dan is er zonnebrandpoeder. Dit is een zonnebrandcrème, maar dan in poedervorm. Je kunt hem gewoon gebruiken als matterende poeder na je dagcrème of foundation, of als extra bescherming gedurende de dag. Wees niet te zuinig met je zonnebrandpoeder en vergeet ook niet de huid onder je ogen, je hals en misschien zelfs ook niet je handen mee te nemen.

Er zijn al heel veel merken die de zonnebrandpoeder aan hun assortiment hebben toegevoegd: Jane Iredale Powder Me SPF, Colorescience en Vichy Capital Soleil.

zonnebrand-over-make-up-2

Make-up Setting Spray

Nog niet zo bekend bij het grote publiek: de zonnespray die je kunt gebruiken over je make-up. De spray is verfrissend, hoef je niet uit te smeren, beschermt je tegen de zon én zorgt ervoor dat je make-up ook nog eens beter blijft zitten. Ideaal dus voor een warme zomerdag. Eén kleine kanttekening, de spray beschermt iets minder goed dan een zonnebrandcrème, omdat je in de praktijk meestal minder product gebruikt. De oplossing: vaker sprayen.

Veel plezier in de zon!

PS Andere tips om zonnebrand over make-up aan te brengen zijn welkom.

Furrow op Instagram