arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Oude handen voorkomen

Zo voorkom je oude handen

Waarom zou je al je geld en aandacht besteden aan je gezicht, als je handen uiteindelijk je echte leeftijd verraden? Hand- en nagelexpert Winnie de Groof, All Daring: "De huid van je handen is dun en bevat weinig steunweefsel. Daarnaast worden ze ook dagelijks blootgesteld aan schoonmaakmiddelen en de zon en was je je handen waarschijnlijk met heet water en zeep."

Kortom: dweilen met de kraan open. "Wil je oude handen voorkomen, investeer dan in een goede handcrème. En niet alleen een verzorgende crème die je handen hydrateert, maar bij voorkeur een product met SPF. Zo sla je twee vliegen in één klap en heb bescherm je je handen meteen tegen de zon. Wees vooral niet te zuinig en breng de crème ook meerdere keren per dag aan."

Over dweilen met de kraan open gesproken, vergeet vooral geen handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken. "De allesreiniger die je dagelijks gebruikt mag dan fantastisch zijn om de tafel mee schoon te maken, je handen worden er wat minder blij van. En zelfs als je een speciaal afwasmiddel gebruikt voor gevoelige handen dan deze nog steeds vocht aan je huid en nagels."

De meest simpele (en goedkope) oplossing is het dragen van de welbekende gele handschoenen bij elke huishoudelijke taak. "En vergeet niet om daarna weer die verzorgende handcrème met SPF aan te brengen."

Oude handen

Is het leed al geschied en heb je bejaarde handen, vermijd dan fluoriserende nagellak. "Met felle nagellak leg je alleen maar extra focus op je handen. Ook bij verticale lijntjes in je nagels, is het verstandiger om voor een kleur te gaan die dicht bij je eigen kleur ligt. Denk bijvoorbeeld aan nude, beige of pasteltinten."

En kijk ook eens goed naar het etiket van je nagellak. "Soms is het goed om je niet te laten verleiden door de kleur, maar te kiezen voor een nagellak zonder giftige chemicaliën. Of een nagellak die een verzorgende olie bevat, zodat je nagels meteen gehydrateerd worden."

Zelfs als er niks meer te redden valt, dan is het sowieso goed je handen en nagels goed te verzorgen en regelmatig een olie te gebruiken. "Smeer je nagelriemen minimaal één keer per dag in met avocado-olie. De olie maakt je nagels sterker en voorziet ze tegelijkertijd van glans. (Lachend:) zonder meteen alle focus op je oude handen te leggen."

Furrow op Instagram