arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dik tijdens je vakantie

Zo voorkom je dat je oud, dik en lelijk van vakantie terugkomt

Uitgerust en bruin. Maar waarschijnlijk ook met een zonbeschadigde huid, touwhaar en één of twee kilo meer vet. Met de tips van personal trainer Barbara den Bak, esthetisch arts Stephan Marks en haarstylist Floor Kleyne voorkom je dat je oud, dik en lelijk terug van vakantie komt.

Alcohol

Personal trainer Barbara den Bak: "Vakantie is bedoeld om te genieten en daar hoort een goed glas wijn zeker bij, maar het hoeft niet meteen de hele fles te zijn."

Alcohol is je grootste vriend, en je grootste vijand. "Een glas wijn of bier bevat gemiddeld zo'n 100 tot 150 kcal. Los van alle suikers. Een cocktail bevat bijna het dubbele aantal. En je krijgt er waarschijnlijk ook extra honger van, waardoor het moeilijk is om de tapas die voor je neus staan te negeren. Gezellig, daar niet van, maar desastreus voor de lijn."

Je kunt thuis weer fanatiek de sportschool in duiken, of de schade tijdens de vakantie enigszins beperken. "Uiteindelijk gaat het om de balans, ook tijdens de vakantie. Geniet, maar drink met mate. En baantjes trekken met een kater is de ideale vakantiework-out."

Suiker

Esthetisch arts Stephan Marks: "Zonnebrandcrème is al zo vaak besproken, maar wil je voorkomen dat je ouder wordt tijdens je vakantie, dan zul je op je voeding moeten letten."

Hiermee doe je niet alleen je huid een plezier, maar het is ook goed voor je bloeddruk, het voorkomen van hart- en vaatziektes en dementie. "Het lijkt misschien een slecht moment, maar tijdens de vakantie heb je juist alle tijd om je eetpatroon onder de loep te nemen."

Het liefst vermijd je alle suikers. "Vanzelfsprekend geen croissantjes, ijsjes en taart, maar het liefst laat je ook brood, granen, rijst en pasta links liggen."
Suikervrij betekent niet meteen dat je vakantie 'verpest' is. "Verse vis, eieren, gegrilde groente en kaas zijn net zo lekker, alleen zo veel beter voor je (huid)."

Touwhaar

Zwemmen is goed voor de lijn, maar voor je haar kan het funest zijn. Haarstylist Floor Kleyne: "Er zijn tegenwoordig allerlei haarverzorgingsproducten waarmee je beschadigd haar weer kunt herstellen."
Maar het zou al enorm helpen als je niet met droog haar van de duikplank springt. "Door je haar van tevoren even nat te maken onder de douche, raakt je haar verzadigd. Hierdoor wordt het chloorwater in ieder geval een stuk minder opgenomen, dan dat je met droog haar in het zwembad springt."

En je haar in een knot is natuurlijk ook een optie.

Furrow op Instagram