arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Huid verzorgen in de avond

Zo verzorg je je huid het beste in de avond...

Wil je fris en fruitig voor de dag komen dan zul je je huid de avond van tevoren tot in de puntjes moeten verzorgen. En dat doe je zo:

Stomen

Back to the old days: stomen is één van de beste manieren om de doorbloeding van je huid te stimuleren. En met een doek over je hoofd creëer je meteen een moment van rust voor jezelf.
Doe het alleen niet te lang (maximaal 15 minuten) en als je last hebt van couperose en/of rosacea moet je oppassen met de frequentie: niet meer dan één keer per week.

Stomen zorgt ervoor dat dode huidcellen, vuil, bacteriën en ander vuil zich makkelijker laten verwijderen. Bij voorkeur gebruik je dan ook na je stoomsessie een milde exfoliant om je huid te scrubben gevolgd door een vochtinbrengend masker (zie tip #3).

Gezichtsmassage

Alles in het kader van reinigen, afvoeren en ontgiften gedurende de nacht. Wil je 's ochtends met een stralende huid wakker worden dan is het van (levens)belang dat de afvoer van afvalstoffen zo optimaal mogelijk verloopt. Met een simpele bindweefselmassage van je gezicht kun je eventuele onderhuidse verklevingen losmaken en zo het verwerkingsproces van gif- en afvalstoffen verbeteren. O, en met een beetje geluk voorkom je met deze intensieve massage ook eventuele opgezwollen ogen in de ochtend.

Om ervoor te zorgen dat vocht en afvalstoffen op de juiste manier worden afgevoerd is het belangrijk om altijd te masseren in de richting van je lymfeklieren. Wil je je huid daadwerkelijk verstevigen en een maximaal resultaat bereiken dan zul je toch minimaal drie avonden per week aan de bak moeten.

Masker

Vergeet kleimaskers (of andere maskers die hard worden), want als je 's ochtends wakker wil worden met een glans dan kies je bij voorkeur voor een herstellend masker met hyaluronzuur om je huid van extra vocht te voorzien. En je kunt ook overwegen om een masker met salicylzuur te gebruiken om de zojuist losgeweekte dode huidcellen van het stomen mee te verwijderen. Of allebei tegelijk, zie artikel: multimasking).

De meeste maskers kun je gerust de hele nacht op je gezicht laten zitten. Als je het de volgende ochtend met koud water verwijdert, ben je niet alleen meteen wakker, maar zie je eruit alsof je 100 jaar hebt geslapen. Doornroosje is er niks bij.

Thee met kurkuma

Een glas water in de ochtend doet wonderen, maar je vochtinname de avond daarvoor is minstens net zo belangrijk. Verruil vanaf 18.00 uur 's avonds je kop cafeïne voor thee met verse kurkuma. Deze thee reinigt je darmen, verhoogt je spijsvertering, ondersteunt je lever bij het ontgiftingsproces en zorgt voor de nodige antioxidanten, zodat je huid er de volgende ochtend helemaal klaar voor is.

Kleine toevoeging: drink de thee niet zonder zwarte peper. Deze specerij zorgt ervoor dat je huid nog beter doorbloed wordt en de ontstekingsremmende eigenschappen van zwarte peper gaan acne tegen.

Welterusten!

Furrow op Instagram