arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift zonder snijden. Of botox!

Als je merkt dat je wenkbrauwen langzaam naar beneden beginnen te zakken, lijkt de stap naar de plastisch chirurg de meest logische optie. Je kunt het ook iets minder drastisch aanpakken en je wenkbrauwen op een natuurlijke manier omhoog krikken. Zonder snijden of botox.

Jackelin Frank, wenkbrauw-expert: "Je wenkbrauwen worden niet voor niets de kapstokken van je gezicht genoemd. Door de vorm te verbeteren en je wenkbrauwen te verven kan je ook al een hoop bereiken. Meer dan je in eerste instantie denkt."

De eerste stap is het verven van je wenkbrauwen. "Als je wenkbrauwen niet goed van vorm zijn, te licht of onregelmatig, dan kan dat een vermoeide uitstraling geven. Door je (bovenste) donshaartjes te verven maak je wenkbrauwen voller en creëer je al de eerste subtiele lift."

Epileren, maar met beleid. Do NOT over-pluck. Ondanks dat dunne wenkbrauwen aan een comeback bezig lijken te zijn, is de vraag of je moet meegaan met deze trend.

Natuurlijke vorm

Zodra je wenkbrauwen van kleur zijn voorzien, is het tijd om de juiste vorm te bepalen. "Je wenkbrauwen komen het beste tot hun recht in hun natuurlijke vorm. Maar je kunt 'de natuur' wel een handje helpen door je wenkbrauwboog te accentueren en zo een optische
wenkbrauwlift creëren."

En dan kan het echte werk beginnen. "Epileren, maar met beleid. Do NOT over-pluck. Ondanks dat dunne wenkbrauwen aan een comeback bezig lijken te zijn, is de vraag of je moet meegaan met deze trend."

En het is ook verboden om die grijze wenkbrauwhaar er even snel uit te trekken. "Verven, weet je nog?"

Optische spiegel

Over optisch gesproken: gebruik een optische spiegel. "Hiermee kan je heel nauwkeurig je wenkbrauwen epileren. Hou bij het epileren van je wenkbrauwen ook weer de natuurlijke vorm in de gaten."

Nobody’s perfect. Jackelin: "Wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen, ze hoeven dus niet allebei exact dezelfde vorm te hebben."

Highlighter

Eén van de meest makkelijke (en snelste) manieren om je wenkbrauwen te liften is het gebruik van een highlighter. "Hiermee zorg je voor een instant brow lift en komt de vorm van je wenkbrauwen nog meer tot z’n recht. Breng de highlighter aan op je wenkbrauwbot, zo dicht mogelijk tegen wenkbrauwboog aan om je wenkbrauwen het laatste duwtje omhoog te geven."

Het proberen waard, want met een beetje geduld en doorzettingsvermogen word je binnen een paar weken wakker met vollere wenkbrauwen: "Breng elke avond voor het slapengaan een wenkbrauwserum aan (tip: Revitalash RevitaBrow wenkbrauwserum). Dit stimuleert de haargroei en zorgt echt binnen een aantal weken voor vollere wenkbrauwen."

Let er de volgende ochtend op dat je je anti-agingcrème niet over je wenkbrauwen smeert. "In tegenstelling tot je huid, houden je wenkbrauwen niet van crème. Breng daarom je dagverzorging bij voorkeur zo min mogelijk over je wenkbrauwen aan, zodat ze kunnen ademen."

En herhaal bovenstaand regelmatig: "Het is vaak echt een kwestie van bijhouden. Net zoals met alles, vragen je wenkbrauwen ook om onderhoud."

Furrow op Instagram