arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Waar gaat dat heen?

Waar gaat dat heen?

Tenzij je Victoria Beckham heet, doet de muffe lucht, een doorgekookte maaltijd en het feit een aantal uur met minimaal 250 anderen opgepropt in één ruimte zit, je huid geen goed.
Voor het geval je geen privéjet ter beschikking hebt, neem je deze tips met je mee in het vliegtuig.

Geen make-up

Regel nummer 1. Geen make-up. Nee, zelfs geen getinte dagcrème. De kans is klein dat er tussen de 400 andere passagiers een bekende zit, dus vergeet het camoufleren van oneffenheden.

De lage luchtvochtigheid in de cabine zorgt niet alleen voor een trekkerig gevoel, maar brengt daarnaast ook de pH-waarde van je huid uit balans, met alle gevolgen van dien.
Om je huid zo min mogelijk te belasten is zelfs een concealer uit den boze.

Draag een hoed en een grote sjaal als je toch de behoefte voelt om 'iets' te bedekken.

Blotting papers

Een staande ovatie voor de uitvinder van de zogenoemde 'blotting papers'. Diezelfde lage luchtvochtigheid zorgt er ook voor je huid meer talg gaat produceren.

Bij gebrek aan concealer (zie boven) kun je blotting paper gebruiken om overtollig talg te absorberen. Op deze manier ga je onzuiverheden tegen en voorkom je dat je met een vet voorhoofd het vliegtuig uit stapt.

Warme sokken

Te weinig lichaamsbeweging is de oorzaak van dikke enkels en opgezwollen voeten in het vliegtuig.
Comfort is het sleutelwoord tijdens een lange vlucht, dus trek je geitenwollensokken uit de kast. Of beter gezegd: koffer. Hiermee hou je de bloedsomloop op peil en met een beetje geluk voorkom je zo ook nog rusteloze benen.

Voor het geval je alle schaamte voorbij bent: vliegtuigfitness is ook een optie om rusteloze benen te voorkomen.

Water

Een goede meid is op haar vlucht voorbereid: water. Er zijn niet veel stewardessen die jouw waterflesje ongelimiteerd bijvullen met gefilterd water.

Neem het zekere voor het onzekere en koop, voordat je het vliegtuig in stapt twee waterflesjes. Dan weet je zeker dat je tijdens de vlucht genoeg water hebt om je (huid) te hydrateren. En de nasmaak van je doorgekookte maaltijd weg te spoelen.

Furrow op Instagram