arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
dagcreme-badkamer

Verboden in je badkamer te bewaren!

Onder het mom van ‘zo lekker dicht bij de hand’ lijkt de badkamer de meest ideale plek om je dagcrème, make-up en paracetamol te bewaren. Maar niets is minder waar… Deze spullen mogen overal liggen, behalve in een vochtige omgeving:

Paracetamol

‘Koel en droog bewaren’. Het staat niet voor niets op de verpakking. Maar in plaats van dit advies het ene oor in en het andere uit te laten gaan, is het misschien een goed idee om je paracetamol en andere medicijnen, voortaan niet meer in de badkamer te bewaren. De warme, vochtige omgeving mag dan goed zijn voor schimmels, maar komt de werking van je geneesmiddelen niet ten goede. En dus zit er niks anders op dan een andere (totaal onpraktische plek!) voor je medicijnkastje te zoeken.

Dagcrème

Doet jouw dagcrème niet wat hij belooft? In plaats van te twijfelen aan de ingrediënten zou je je favoriete dagcrème ook op een andere plek kunnen bewaren dan op de wastafel. Zelfs met een luchtdichte verpakking is de badkamer niet de beste plek om je serum, dagcrème of zonnebrand te bewaren.

Dus zet de verhuisdozen maar klaar en verplaats alles van de badkamer naar een ruimte waar het minder vochtig is en de temperatuur wel constant is. O, en als je toch al je producten aan het verslepen bent, neem dan gelijk je make-up mee. De badkamer is ook niet de meest ideale plek voor je eyeliner, mascara en foundation.

Epilady

Jouw epilady mag dan misschien waterproof zijn, dat betekent nog niet dat het de levensduur ten goede komt als je hem dag in, dag uit in de badkamer (of zelfs onder de douche) laat liggen.

En ook voor je scheermesjes geldt dat de badkamer niet de meest ideale plek is om ze te bewaren. De stoom en het vocht kunnen ervoor zorgen dat je mesjes roesten en hierdoor je bikinilijn een stuk minder glad maken. Om over eventuele ingegroeide haren nog maar te zwijgen. Je kunt ze in een afsluitbaar doosje stoppen, maar makkelijker is bij de paracetamol in je inmiddels verplaatste medicijnkastje.

Handdoeken

Toegegeven: het is ietwat onpraktisch als je de douche uitkomt, maar de badkamer is zelfs niet geschikt om je handdoeken neer te leggen. Wil je het weer in jouw handdoeken voorkomen, doe je er goed aan om je natte handdoek overal op te hangen, als het maar niet in de badkamer is.

Ruiken je handdoeken toch muffig, al dan niet voorzien van de gevreesde zwarte puntjes? In plaats van ze in de prullenbak te gooien, kun je ook een kopje azijn toevoegen in je wasmachine en je handdoeken op minimaal 60 graden wassen.

Parfum

De warmte, stoom en vocht in de badkamer komen je parfum niet ten goede. Het lijkt misschien gek om je favoriete geurtje tussen de melk en kaas in de koelkast te zetten, maar hierdoor kun je wel een stuk langer van je eau de toilette genieten. Bijkomend voordeel is dat het meteen een verfrissende werking heeft.

Nagellak

Niets vervelender dan een nagellak die onbruikbaar is, omdat hij te dik is geworden. De hoge temperaturen in je badkamer veranderen de structuur van je nagellak en hierdoor smeert hij een stuk minder lekker uit.

Ook voor je nagellak geldt dat de koelkast de ideale plek is om te bewaren, of naast je make-upspullen in je nieuw verworven make-uptafel.

Furrow op Instagram