arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tips-tegen-wallen-2

Tips tegen wallen

Helaas zijn er maar weinig van ons gezegend met een leven zonder wallen. Ze zijn in welke vorm dan ook (lees: te weinig slaap, stress of zelfs zonder aanwijsbare reden) gewoon vervelend. Toch is er wat aan je wallen te doen. Maar voordat je ze daadwerkelijk kunt bestrijden, moet je wel eerst weten waar ze vandaan komen. De ene wal is de andere niet.

Blauwe kringen

Zo zijn er namelijk de blauwe kringen en de zakjes onder je ogen. De huid onder je ogen is vrij dun, hierdoor kan het zijn dat je blauwe adertjes door je huid heen ziet. Vooral als je een lichte huid hebt, heb je sneller last van de gevreesde donkere kringen onder je ogen.

Drink je structureel te weinig water, maar ook in het geval van net een uurtje te weinig slaap, dan is de kans groot dat deze kringen ineens tevoorschijn komen. En dan kan het zomaar zijn dat je je aan alle regels houdt, maar nog steeds last hebt van wallen. Pechgevallen zijn erfelijk belast en hebben permanent te maken met blauwe kringen onder de ogen.

Zakjes onder je ogen

De zakjes onder je ogen hebben een andere oorzaak en ontstaan door een overschot aan huid (of vet). Dit kan genetisch bepaald zijn, maar bijvoorbeeld ook ontstaan door een teveel aan vocht. Een tijdelijk probleem in het geval van een flinke verkoudheid of een stevige huilbui, maar iets minder makkelijk op te lossen als ze ontstaan door de zwaartekracht of in het geval van vetophoping onder je ogen.

tips-tegen-wallen-1

Wallen voorkomen

Je kunt wallen voorkomen door te zorgen voor genoeg slaap, niet te zout eten, voldoende water te drinken, niet te roken, geen alcohol en zo min mogelijk koffie, liefdesverdriet te voorkomen en ook niet te vaak naar huilfilms te kijken. Heb je er ondanks deze maatregelen toch last van dan kun je het volgende doen:

Komkommerschijfjes en aambeienzalf

Komkommerschijfjes, afgekoelde theezakjes en koude compressen werken allemaal verkoelend op de huid. Hiermee zorgen ze voor een tijdelijke vermindering van je wallen. Ook aambeienzalf is een veelgehoord en veelgebruikt middeltje van o.a. modellen tegen wallen. Deze zalf irriteert de huid, waardoor hij iets zwelt en je donkere kringen hierdoor gelijk minder zichtbaar worden. Staat er geen fotoshoot in je agenda, beperk het gebruik van aambeienzalf dan zo veel mogelijk, aangezien dit op lange termijn je wallen juist geen goed doet.

Je wallen wegmasseren

In het geval van vochtophoping, biedt een (bindweefsel)massage soms uitkomst. Dat doe je door met twee vingers de huid vanaf je neus richting je jukbeenderen te duwen. Zo voer je het vocht van je wallen af richting de lymfeklieren.

Van je wallen af

Om permanent van je donkere kringen en zakjes af te komen zul je helaas toch echt aan een operatie moeten denken. De zakjes onder je ogen kunnen professioneel verwijderd worden door een plastisch chirurg. Bij de ingreep wordt het overtollig vet of de overtollige huid verwijderd, zodat je van je vermoeide blik af bent.

Fillers

De donkere kringen kun je laten behandelen met fillers. Door je huid te verstevigen, of je traangootjes op te laten vullen met fillers wordt het doorschijnende effect minder en zijn je blauwe kringen nauwelijks nog zichtbaar. Niet permanent, maar je bent gemiddeld 12 maanden van je wallen verlost.

Wat is jouw tip tegen wallen?

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram