arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Tips tegen schurende dijen

Tips tegen schurende bovenbenen (zonder operatie!)

Heel fijn, dat warme lenteweer. Vitamine D, het gelukshormoon endorfine en dijen die tegen elkaar plakken. Maar dat laatste kan je makkelijk voorkomen. Tips tegen schurende bovenbenen.

Talkpoeder

Lenteweer = zweet. Ook tussen je dijen. Tijdens het lopen schuren je dijen tegen elkaar, met een rode, pijnlijke huid tot gevolg. Schurende dijen kunnen zelfs schaafwonden veroorzaken. Au.

Een vochtige huid is extra gevoelig voor irritatie, dus zaak om je bovenbenen droog te houden.
Talkpoeder absorbeert het vocht tussen je dijen en hiermee kan je al een hoop leed voorkomen. Maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan tepelklovencrème.
En wist je dat er speciale crèmes verkrijgbaar zijn die 'skin chafing' tegengaan? Smoovall Huidcontact Spray, Body Glide Anti Chafing en Vevina domineren de markt van schurende bovenbenen. Goedkoop en effectief.

Wielrennersbroekje

Een vochtregulerend wielrennersbroekje is ook niet echt comfortabel, maar alles beter dan een panty met temperaturen boven de 25 °C.

Tussendoor even een hardnekkige fabel over schurende dijen uit de wereld helpen: schurende dijen heeft niets met je gewicht te maken. Dit euvel is een kwestie van bouw.

Een wielrennersbroekje voorkomt dat je dijen tegen elkaar schuren. Bijkomend voordeel: zo'n strak broekje is tegenwoordig een ultiem fashion statement.
Trek wel even iets schoons aan zodra je moe maar voldaan op de bank ploft. Het vocht en zweet kunnen ook weer huidirritatie veroorzaken.

Pleisters

Voorkomen is beter dan genezen: Body Patch ReSkin is een elastische pleister die je aan de binnenkant van je dijen kunt plakken. Een soort tweede huid, die je ook weer pijnloos kunt verwijderen.
Deze pleisters zijn favoriet bij hardlopers met schurende dijen, omdat ze ook nog eens het zweet goed doorlaten.

Misschien rigoureus, maar wel effectief: je dijen dunner maken. Meer weten? Lees hier het artikel over vet verwijderen zonder operatie.

Furrow op Instagram