arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Summerproof nails

The summer is magic, met summer nails

Een summer body, summer legs (zonder haar!) én summerproof nails. De zomer betekent keihard werken, ook qua handen. Jessica Scholten, Lakwerk: "Het valt of staat allemaal met het verzorgen van je nagelriemen. Op het moment dat de conditie van je nagelriemen slecht is, kan je eigenlijk al niet meer spreken van 'summer proof nails'."

Helaas ben je er niet met één keer per maand een verzachtende olie aanbrengen op je nagelriemen. "Zonder je meteen te ontmoedigen, maar het verzorgen van je nagels is bijna een dagtaak. Je zult echt dagelijks nagelriemolie moeten gebruiken, soms zelfs meerdere keren per dag. En zorg ervoor dat je altijd een niet al te grove vijl (maximaal 180 grit) in je tas hebt zitten en duw regelmatig je nagelriemen naar achteren."

Kijk, uiteindelijk droogt nagellak je nagels ook enigszins uit. Je kunt het vergelijken met je haar; niet verven, niet föhnen en geen haarlak gebruiken is uiteindelijk het allerbeste voor je haar, maar tegelijkertijd ook ontzettend saai.


Summer proof nails

Summer proof nails betekent ook perfect gelakte nagels. "Zomerse, felle kleuren in combinatie met nail art. Denk hierbij aan sterren, strepen, een ombre-effect, flames, all-over geprint in leopard of je initialen. Je kan het zo gek niet bedenken."

Een goed begin is het halve werk. "Om ervoor te zorgen dat je nagellak zo lang mogelijk blijft zitten, is het zaak om eerst oude resten nagellak te verwijderen en voordat je driftig gaat lakken, je nagels te ontvetten. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, want je kunt hiervoor gewoon nagellakremover gebruiken."


Nagellak

Af en toe een pauze inlassen en helemaal niks op je nagels doen kan trouwens ook geen kwaad. Jessica: "Kijk, uiteindelijk droogt nagellak je nagels ook enigszins uit. Je kunt het vergelijken met je haar; niet verven, niet föhnen en geen haarlak gebruiken is uiteindelijk het allerbeste voor je haar, maar tegelijkertijd ook ontzettend saai. En dat geldt ook voor je nagels."

Met de juiste voorbereiding, producten en nazorg is er niks aan de hand. "Summer proof nails zijn echt voor iedereen weggelegd. Onthou: oefening baart kunst, zeker wat betreft het lakken van je nagels. Als het even niet meezit, vooral niet opgeven."

Hoe toevallig: wist je dat HEMA 6 nieuwe producten lanceert om je nagels te verzorgen? Voor meer informatie over HEMA nail care kun je terecht hema.nl

Furrow op Instagram