arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
SOS mooie handen

SOS: 5 tips voor mooie handen

Broze nagels, droge nagelriemen en pigmentvlekken door de zon? Je handen zijn je visitekaartje, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Naast een maandelijkse manicure, kom je met deze 5 tips voor mooie handen een heel eind. En ja, fillers voor je handen staan er ook tussen.

Sorbo

Dat schoonmaakmiddel waarmee je je vloer weer blinkend schoon krijgt, mag dan fantastisch zijn voor je plavuizen, je handen worden er wat minder blij van. Hetzelfde geldt voor afwasmiddel met citroen en de allesreiniger die je waarschijnlijk dagelijks gebruikt om even een lapje mee over de tafel te halen.
De meest simpele (en goedkope!) oplossing is het dragen van de welbekende gele handschoenen bij elke huishoudelijke taak. Neem jezelf voor om altijd en overal huishoudhandschoenen aan te trekken.

Chemische schoonmaakmiddelen onttrekken vocht aan je huid en nagels, waar zelfs de beste handcrème niet tegenop gewassen is. Neem jezelf voor om vanaf nu altijd huishoudhandschoenen aan te trekken, zodra je handen ook maar in de buurt komen van CIF, Dreft of Glassex.

De huid van je handen is niet overal hetzelfde. Zo hebben je handpalmen bijvoorbeeld geen haren en haarzakjes. Dit betekent dat er ook geen talgkliertjes aanwezig zijn en er dus nauwelijks talg (en dus vet!) op dit gedeelte van je hand geproduceerd wordt.

Biotine

Zeg je broze nagels, dan zeg je biotine. Bij breekbaar haar trouwens ook. Biotine wordt gezien als de vitamine voor je haar én nagels. Hij zorgt ervoor dat je nagels steviger worden en minder snel afbreken. En met een beetje geluk voorkom je met behulp van deze vitamine ook dat je nagel in de lengte splijt.

Minimaal 6 maanden lang, 2,5 mg per dag en je nagels worden niet alleen steviger, ze groeien ook harder en worden langer.
Hou er wel rekening mee dat het even duurt voordat je mooie nagels hebt: pas na twee maanden is het effect van biotine zichtbaar. En mocht je alle zeilen willen bijzetten, dan kan je ook nog extra selenium en zink slikken. Van deze mineralen is wetenschappelijk aangetoond dat ze ook bijdragen aan sterke nagels.

Fillers

Niets blijft je bespaard: het feit dat je handen continu worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden kan voor pigmentvlekken, volumeverlies en andere (versnelde) verschijnselen van veroudering zorgen.
Pigmentatie kun je aanpakken met een vitamine C-serum en met behulp van fillers kun je volume- en vetverlies op je handen herstellen.

Fillers voor je handen is trouwens niks nieuws. Vooral de filler Radiesse wordt veelvuldig gebruikt voor het camoufleren van botten en pezen. Het feit dat hij een huidverjongend effect heeft en langdurig resultaat geeft, is één van de redenen dat deze filler op handen gedragen wordt.

Scrubben

De huid van je handen is niet overal hetzelfde. Zo hebben je handpalmen bijvoorbeeld geen haren, maar ook op de rest van je handen zijn weinig haarzakjes te vinden. Dit betekent dat er ook weinig talgklieren aanwezig zijn, waardoor je huid soms moeite kan hebben om het vochtniveau op peil te houden.

Smeren dus. Maar de ingrediënten van die verzorgende handcrème met SPF (#tip 5) worden een stuk beter opgenomen als je van tevoren je hand scrubt. Je kunt voor een gewone scrub kiezen, maar ook je eigen DIY handscrub met koffie maken. O, en een professionele handpakking is natuurlijk ook altijd een optie.

Handcrème met SPF

Tja, die zon... Zelfs in de winter kan hij nog voor pigmentvlekken op je handen zorgen. Vooral als je gevoelig voor pigmentatie bent, is een handcrème met SPF onvermijdelijk.
Let op: wil je je handen optimaal beschermen tegen de zon, dan zul je een handcrème elke keer moeten aanbrengen nadat je je handen hebt gewassen. Een heuse dagtaak dus.

Trouwens, geen betere bescherming tegen de zon dan handschoenen. En misschien wordt het dragen van huishoudhandschoenen buitenshuis deze winter wel een heus fashionstatement.

Furrow op Instagram