arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Rimpelvrij de feestdagen door

Rimpelvrij de feestdagen door!

It's the most wonderful time of the year. Alleen je huid heeft het wel zwaar te verduren. Geen stress (zie tip #3), want met deze tips kom je rimpelvrij de feestdagen door.

Alcohol

Don't kill the messenger, maar als iets slecht is voor je huid, dan is het wel alcohol. Zelfs de superantioxidant resveratrol in rode wijn kan het uitdrogende effect van alcohol niet compenseren.
Daarnaast bevat alcohol aardig wat suiker, wat voor een versnelde afbraak van collageen zorgt.

Dat betekent niet dat je de wijn volledig hoeft te negeren, want als je heel veel water drinkt (ook in de dagen voor Kerstmis) hou je de schade binnen de perken.
Als je tijdens de feestdagen ook nog ergens een moment kan vinden voor een herstellend masker, dan weet je zeker dat je goed zit.

Slapen met make-up op

Alle kerstborrels en etentjes kunnen behoorlijk vermoeiend zijn. En als je laat thuis bent, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer je bed in duiken. Helaas, hoe moe je ook bent, je make-up moet eraf. Met de nadruk op moet.

Slapen met make-up is misschien wel één van de slechtste dingen voor je huid die je kunt doen. Verstopte poriën, een droge huid en fijne lijntjes liggen op de loer. En als je dan toch bezig bent, breng meteen een vochtinbrengende crème aan die het uitdrogende effect van de alcohol tenietdoet.

Stress

Als je een stresskip bent, dan is het soms moeilijk om relaxed te blijven tijdens de feestdagen, maar stress is behoorlijk slecht voor je huid.
Het stresshormoon cortisol is verantwoordelijk voor een versnelde afbraak van collageen en elastiene. Met als gevolg extra fijne lijntjes en een grauwe teint.

En stress kan ook het immuunsysteem van je huid aantasten, waardoor klachten van (bestaande) huidproblemen zoals rosacea kunnen verergeren.

Balans

De oplossing is vrij simpel: balans. Dus doe in de dagen voor en na Kerstmis iets beter je best. Eet verse groente, loop een extra rondje buiten, drink voldoende water en herstel de schade met een goede producten. En wat extra vitamine C-serum kan nooit kwaad.

Furrow op Instagram