arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rimpels-in-je-voorhoofd-voorkomen-2

Rimpels in je voorhoofd voorkomen

Waarschijnlijk zijn er bij jou ook wel een aantal ‘lijnen tussen je haarlijn en je wenkbrauwen’ te vinden. Mocht je er niet van gediend zijn, dan zijn dit een aantal mogelijkheden om rimpels in je voorhoofd voorkomen:

Niet bewegen

Emotieloos door het leven gaan is dé oplossing als je rimpels in je voorhoofd wilt voorkomen. Zodra je verbaasd of vragend kijkt, trekt je automatisch je wenkbrauwen op en span je de spieren in je voorhoofd. aan. Doe je dit vaak genoeg, dan ontstaan er rimpels in je voorhoofd.

Toegegeven: het is nogal lastig om helemaal geen emotie meer vertonen, dus een dagelijkse bindweefselmassage is misschien een beter plan. Probeer elke dag je gezicht te masseren en minimaal

Niet roken

Een grauwe, droge huid. Om over vernauwde bloedvaten, verminderde toevoer van zuurstof en beperkte opname van voedingsstoffen nog maar te zwijgen. Roken is zo slecht voor je, dat als het alleen bij rimpels op je voorhoofd blijft, dat je eigenlijk blij mag zijn.

Wil je er alles aan doen om rimpels in je voorhoofd te voorkomen, dat zit er niks anders op dan stoppen met roken op het lijstje van goede voornemens te zetten voor 2016.

Zet altijd een zonnebril op

Een dagcrème met SPF (minimaal factor 15) om je huid te beschermen tegen uva en uva en zodra de zon zich laat zien, maar een zonnebril kan ook niet ontbreken. De zon is genadeloos als het gaat om het creëren van nieuwe rimpels in je voorhoofd, maar ook als het gaat om het verdiepen van de reeds bestaande.

Het samenknijpen van je ogen is desastreus voor je kraaienpootjes, maar waarschijnlijk kun je er ook gelijk een aantal nieuwe rimpels in je voorhoofd bij schrijven. Mocht je nog een excuus nodig hebben voor een nieuwe zonnebril: bij deze.

rimpels-in-je-voorhoofd-voorkomen-1

Ontspan

Nog even snel boodschappen doen, sporten, Facebook en Instagram checken en daarnaast ook nog werken en een huishouden runnen? Misschien heb je er nooit bij stil gestaan (of geen tijd gehad om er überhaupt over na te denken, maar altijd maar druk zijn kan ook voor nieuwe rimpels in je voorhoofd zorgen. Stress is namelijk van invloed op je huid.

Het effect van het stresshormoon cortisol op je huid wordt vaak onderschat en bovendien maak je het vaak zonder het te weten aan. Cortisol beschadigt het collageen in je huid, waardoor er niet alleen rimpels ontstaan, maar ook de conditie van je huid achteruitgaat.

Daarnaast wordt het collageen dat de huid elastisch houdt beschadigd. Combineer je cortisol met fronsen, dan snap je dat Wanneer dit gecombineerd wordt met veel fronzen en een gestreste blik zal dit het rimpelproces versnellen.

Vermijd suiker

Alleen al door naar suiker te kijken, zorg je bijna al voor nieuwe rimpels in je voorhoofd. Bij wijze van spreken dan… Toch gaan rimpels en suikers wel samen. Een stukje taart kun je niet meteen op je dijen plakken, diezelfde suikers hechten zich ook aan je collageen. Glycation, zoals dit proces ook wel genoemd wordt, is verantwoordelijk voor het accentueren van bestaande en nieuwe rimpels. En als ‘kers op de taart’ krijg je er ook nog eens een slappe huid cadeau.

In plaats van cupcakes kun je wel volop vette vis, sojabonen, rauwe broccoli, blauwe bessen en zoete aardappelen eten. In tegenstelling tot suiker zorgen die namelijk wel voor een mooie huid.

Furrow op Instagram