arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Puffy Eyes

Puffy eyes als je 's ochtends wakker wordt?

Voor je droogtelijntjes kan een beetje vocht onder je ogen kan geen kwaad, maar elke ochtend met opgezwollen ogen wakker worden is weer het andere uiterste.
Deze 3 (verrassende) oorzaken zouden weleens de reden kunnen zijn van jouw puffy eyes.

Oogcrème

Een oogcrème kan opgezwollen ogen verminderen, maar ook juist dé oorzaak zijn van jouw puffy eyes. Ingrediënten zoals menthol, kamfer, parfum en etherische oliën zouden eigenlijk niet in je oogcrème moeten zitten en kunnen ongemerkt voor puffy eyes zorgen.

En als je gevoelig bent voor vocht, is een crème met hyaluronzuur ook niet altijd een goed idee. Hyaluronzuur = vocht.

Opgezwollen ogen trekken meestal vanzelf weer weg, maar alcohol kan ervoor zorgen dat de zwelling onder je ogen langer aanblijft. Zeg maar: de hele dag.

Zelfs een oogcrème met natuurlijke ingrediënten, kan voor problemen zorgen. Een organic of biologische oogcrème zit vaak vol met etherische oliën, die vaak extreem hoog scoren op het gebied van allergenen.

Slaaphouding

Slaap je elke nacht op je zij? Of nog erger: op je buik? Dan vraag je er ook eigenlijk om. De positie waarin je slaapt is namelijk allesbepalend voor de afvoer van vocht.
Door je slaaphouding iets aan te passen, voorkom je dat je elke ochtend lymfedrainage moet toepassen om je puffy eyes te verminderen.

Het probleem laat zich trouwens vrij makkelijk oplossen: je slaappositie veranderen. Door op je rug te slapen, kan het lymfevocht onder je ogen makkelijker worden afgevoerd.

Zijn jouw ogen niet alleen opgezwollen, maar ook rood? Luchtwegallergenen zoals huidschilfers, huisstofmijt en stuifmeel kunnen ook voor puffy eyes zorgen. Ook dit probleem is makkelijk oplosbaar met een zijden slaapmasker.

(Tip: Heb je al gezien dat het zijden slaapmasker in de Furrow Box zit?)

Voeding

Als je te diep in het glaasje hebt gekeken, moet je niet raar opkijken als je de volgende ochtend met puffy eyes wakker wordt.
Opgezwollen ogen trekken meestal vanzelf weer weg, maar alcohol kan ervoor zorgen dat de zwelling onder je ogen langer aanblijft. Zeg maar: de hele dag.

Probeer de inname van alcohol te beperken tot het weekend als je regelmatig last hebt van vochtophopingen onder je ogen.

Zorg voor wat rust, reinheid en regelmaat in je leven en voeg daar onbewerkte voeding, fruit (antioxidanten) en vette vis en je zult zien dat je puffy eyes minder worden. Saai maar waar.

Furrow op Instagram