arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pluishaar in de herfst voorkomen

Pluishaar voorkomen in de herfst

Wil je pluishaar in de herfst voorkomen, dan is binnenblijven waarschijnlijk de beste remedie. Jolanda Grift, topstylist bij Cosmo Hairstyling: "Helemaal voorkomen is inderdaad lastig met deze storm, wind en regen. Net als je huid, heeft je haar het in deze tijd van het jaar net even iets zwaarder te verduren."
De juiste verzorging is normaal gesproken al belangrijk, maar in de herfst is het van levensbelang (voor je haar): "Met dit weer is je haar al snel droog en statisch en is het nog belangrijker om
de juiste producten te gebruiken."

Het begint met een goede haarborstel: "Om pluishaar te voorkomen kan je het beste gebruikmaken van een haarborstel met zwijnenhaar. Deze heeft een positief effect op je hoofdhuid en zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de haarwortels. En het klinkt gek, maar als je hem van tevoren in de koelkast legt, of hem een klein beetje vochtig maakt, dan weet je helemaal zeker dat je je haren zelfs met windkracht 10 nog onder controle hebt."

Föhn

Mits je de juiste producten gebruikt, kan je zelfs door je haar te föhnen pluishaar voorkomen: "Föhn je haar niet helemaal droog en gebruik het liefst een föhn met speciale ionentechnologie. Deze droogt je haar zonder het te beschadigen en als je van tevoren ook de Sebastian Dark Oil Treatment aanbrengt, zorg je voor een beschermend laagje en deze olie geeft een prachtig glanzend effect."

En dan is er nog de droogshampoo. “Niet om je haar mee te wassen, maar om na het stylen over je haar te sprayen. Hiermee leg je namelijk een fixatielaag over je haar en voorkom je pluizig haar.”

Tussendoor langs de kapper (fietsen) kan ook geen kwaad. "Vergelijk het met een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Een tussentijdse touchup om je punten te polijsten, of een Olaplex-behandeling om je haar van binnenuit te herstellen zorgt ook voor extra veerkracht en souplesse van je haar. En vergeet dan daarna ook niet om thuis regelmatig een haarmasker te gebruiken."

Bandana

Moet je door weer en wind op de fiets? Dan biedt een bandana uitkomst. "Bind je haar in een staart, doe een bandana om en je ziet er gegarandeerd beeldig uit."

Furrow op Instagram