arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooi-haar-winter-1

3 tips voor mooi haar in de winter

Mooi haar in de winter

Elk jaargetijde is helaas van invloed op je haar. In de zomer zijn het de zon en de zee die je haar broos, droog en stug maken. In de herfst is het vooral de overgang van de warmte naar de kou die je haar alle kanten doet opspringen. Om over de winter nog maar te zwijgen. Met deze 3 tips kun je ervoor zorgen dat je haar er in de winter ook stralend uitziet.

De basis: shampoo en cremespoeling

Mooi haar begint bij de basis: een verzorgende shampoo en bij lang en moeilijk doorkambaar haar ook nog eens een crèmespoeling. Staar je niet blind op een bepaald merk, maar kies vooral een shampoo die goed bij jouw haartype past. Heb je bijvoorbeeld geverfd haar, maar is het vanwege het weer juist extra droog? Stap dan over op een shampoo speciaal voor droog haar in plaats van die je altijd al gebruikt.

3-tips-mooi-haar-winter-1

En ook de hoeveelheid shampoo speelt een rol. Het is sowieso niet goed voor je haar, maar vooral in de winter is het advies om niet te veel shampoo te gebruiken. Verdeel hem ook niet helemaal tot in je punten, maar beperk het tot alleen je hoofdhuid. En spoel de shampoo niet te snel uit, maar laat hem minimaal twee minuten intrekken.

Voor je crèmespoeling geldt dan wel dat je meer kunt gebruiken. Sla met dit product alleen juist je hoofdhuid over. Verdeel het van ongeveer halverwege je haar tot in je punten. Ook crèmespoeling heeft even de tijd nodig om zijn werk te kunnen doen. Liever iets te lang dan iets te kort in de strijd tegen statisch haar.

Dep je haren droog

In plaats van je haar droog te wrijven, dep je het droog met een zachte handdoek. Wees voorzichtig, want vooral in de winter kun je je haar snel beschadigen. Dep je haar met een handdoek droog of laat het aan de lucht drogen. Ook je haar in een handdoek op je hoofd wikkelen is geen goed idee, omdat het dan onnodig lang nat blijft en op deze manier ook extra beschadigd worden.

3-tips-mooi-haar-winter

Olie

Een paar druppels olie kunnen in deze periode ook zeker niet ontbreken. Moroccan oil bijvoorbeeld als je van siliconen houdt en ben je meer voor de natuurlijke variant, kies dan voor lavendel-, kukuinoot-, of kokosolie.

Ook voor olie geldt: vermijd de hoofdhuid, maar verdeel het wel tot aan je punten. Masseer het goed in of verspreid de olie met een zachte borstel van varkenshaar. De olie zorgt ervoor dat je haar makkelijk doorkambaar is, geeft een subtiele glans (als je niet te veel gebruikt!) en voorkomt dat je haar gaat pluizen.

3-tips-mooi-haar-winter-2

Er zit eigenlijk een veto op, maar wil je je haar toch nog even goed in model föhnen? Dan is het heel belangrijk dat je in ieder geval kiest voor een hittebeschermend product. Eigen schuld, dikke bult zou je zeggen, maar heb je na het föhnen toch nog wat piekende haren gespot, spuit er dan een klein beetje lak overheen of gebruik nog een drupje olie.

PS Extra tips tegen pluizend haar zijn altijd welkom!

Furrow op Instagram