arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Met je haar in de zon-wind

Met je haar in de wind. Correctie: zon.

Zon, zee en beschadigd haar. Net als je huid is je haar ook onderhevig aan de invloed van de zon. Smeren dus. Haarstylist Floor Kleyne: "Je haar wordt heel vaak vergeten in de zomer. Stom, want als je haar eenmaal beschadigd is, heb je daar lang last van."

In tegenstelling tot je huid, heeft je haar geen zelfherstellend vermogen. "Je haar heeft geen natuurlijk herstelmechanisme en kan bijvoorbeeld ook niet vervellen. Als je haar echt onherstelbaar beschadigd is, dan kan je niks anders doen dan de schaar erin."

Als je je haar regelmatig föhnt, verft of stylt, dan kun je er donder op zeggen dat je haar beschadigd is.

Maar voordat je meteen rigoureuze maatregelen neemt, is het zaak om te bepalen hoe het met de conditie van je haar gesteld is. "Er is een verschil tussen beschadigd en kapot haar. Door aan één of twee haren te trekken kun je erachter komen hoe het met je haar gesteld is. En welke verzorging het nodig heeft."

Gezond haar

Veert je haar zonder problemen weer in zijn oude staat terug, dan heb je gezond haar. "Tenzij je (heel) kort haar hebt, maar verder komt gezond haar eigenlijk niet of nauwelijks voor. Als je je haar regelmatig föhnt, verft of stylt, dan kun je er donder op zeggen dat je haar beschadigd is."

Breekt je haar af zodra je er een ruk aan geeft, dan is je haar onherstelbaar beschadigd. Dan valt er niks meer te redden en is er geen andere oplossing dan knippen.

Wil je het zeker weten, dan kun je weer aan je haar trekken. "Krult je haar op als je er aan trekt, dan is je haar beschadigd."
Pluishaar wordt trouwens vaak verward met droog haar. "Je haar pluist niet vanwege een tekort aan vocht, maar omdat het beschadigd is. Het heeft dan ook geen zin om olie te gebruiken, daar wordt het alleen maar vet van. Je zult het echt op het herstellen moeten gooien."


Beschadigd haar repareren

Beschadigd haar repareren is moeilijk, maar niet onmogelijk. "Regelmatig een verzorgend masker gebruiken, maakt al een wereld van verschil."
En bescherm je haar tegen de zon. "Als je naar het strand gaat, kan je ook een masker in je haar doen. Bij voorkeur een masker met proteïne, hiermee versterk je je haar en maak je het steviger."

Breekt je haar af zodra je er een ruk aan geeft, dan is je haar onherstelbaar beschadigd. "Dan valt er niks meer te redden en is er geen andere oplossing dan knippen."

Zoals met alles geldt ook voor je haar dat je beter kunt voorkomen dan genezen. "Een verzorgend haarmasker wordt nog beter opgenomen door de warmte. Dus als je naar het strand gaat, smeer dan een masker in je haar en zet het vast in een knot. Op deze manier scherm je een groot gedeelte van je haar ook af voor de zon. Twee vliegen in één klap. En creëer je trouwens ook meteen de populaire wetlook. Drie vliegen in één klap."

En gebruik een haarproduct met uv-bescherming. "Er zijn steeds meer stylingproducten die je haar ook tegen de zon beschermen. "
Nog een kleine waarschuwing: citroen in je haar is vragen om problemen. "Hierdoor kan je haar echt afbreken. Als je blond haar wilt, ga dan gewoon naar de kapper."

Winactie System Professional

Heb jij de winactie van System Professional al op Instagram gezien? Voer jouw persoonlijke Energy Code in en maak kans op een persoonlijke haarverzorgingspakket.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram