arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het geheim van een jonge huid

Het geheim van een jonge huid!

Hét geheim van een jonge huid? Eigenlijk zijn het er 5...

De 3 secondenregel

Haastige spoed is zelden goed, maar volgens de 3 secondenregel kan het niet snel genoeg gaan. Volgens deze regel moet je namelijk binnen 3 seconden nadat je je gezicht gereinigd hebt, je serum of crème aanbrengen.

In plaats van je gezicht droog te maken, breng je je huidverzorgingsproducten dus aan op een vochtige huid. Op deze manier kan je huid de dag- of nachtcrème beter absorberen en komen de actieve ingrediënten meer tot hun recht.

Als je wel elke dag je gezicht reinigt, regelmatig een verzorgend masker neemt en trouw een zonnebrandcrème gebruikt, dan zouden beautysupplementen of collageendrankjes weleens het ontbrekende stukje van de puzzel kunnen zijn.

Een goed glas wijn

Roken is uit den boze en ook suiker dien je ook zo veel mogelijk te mijden, maar een glas Merlot neemt niemand je af. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar een glas rode wijn doet namelijk wonderen voor je (huid).

Bij matige inname blokkeren antioxidanten zoals resveratrol, catechine, epicatechine en proanthocyanidinen o.a. de aanmaak van AGE's. Daarnaast voorkomen ze oxidatieve schade en beschermen ze je bloedvaten. Antiaging met een hoofdletter dus.

De nadruk ligt alleen op 'matige inname'. De scheidslijn tussen matige en overmatige inname is heel dun.

Verschoon je (zijden) kussensloop

Natuurlijk slaap je minimaal 8 uur per nacht op je zijden kussensloop, maar de vraag is of je hem ook voldoende wast.
Je kussensloop is een verzamelplaats voor bacteriën, huisstofmijt (niet bij een zijden kussensloop), zweet en dode huidcellen.

Was je kussensloop daarom minimaal één keer per week. Voor katoen geldt dat je hem bij voorkeur op 60 graden wast en voor een zijden kussensloop is 30 graden vaak voldoende.

Beautysupplementen

Als je je niet houdt aan bovenstaand lijstje, dan kan je ook niet verwachten dat je alleen door het slikken van beautysupplementen een jonge huid krijgt. Maar als je wel elke dag je gezicht reinigt, regelmatig een verzorgend masker neemt en trouw een zonnebrandcrème gebruikt, dan zouden beautysupplementen of collageendrankjes weleens het ontbrekende stukje van de puzzel kunnen zijn.

Beautysupplementen versterken je schoonheid van binnenuit: tomatenextracten zorgen ervoor dat je 24 uur per dag beschermd bent tegen de zon, vitamine C en E neutraliseren vrije radicalen en Q10 bevordert de stevigheid van je huid.
Ook de collageendrankjes (Nutraskin!) kunnen bijdragen aan een jonge huid: Verisol-collageen stimuleert de aanmaak van collageen en vitamine C is sowieso onmisbaar bij elk proces in je huid.

Kortom: wat wil een mens nog meer?

Zonnebrandcrème

Misschien is er uiteindelijk toch maar één geheim voor een jonge huid: zonnebrandcrème. De rest is eigenlijk bijzaak, aangezien 80% van alle huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon.
En met alleen een SPF 15 in je dagcrème of foundation red je het ook niet.
Gebruik het liefst 's zomers en 's winters een aparte zonnebrandcrème, minimaal factor 30 en het liefst ook nog meerdere keren per dag.

Furrow op Instagram