arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
herfstblues-winterdip

HERFSTBLUES? 5 tips tegen de welbekende winterdip.

Ben je onaardig tegen alles en iedereen, breng je het liefst de dag in bed door met een deken over je hoofd en kan je niet wachten tot de donkere dagen voorbij zijn? Kortom: heb je last van de herfstblues? Geen zorgen, met deze 5 tips ben je zo uit je winterdip.

1. Creëer een frisse blik

In plaats van onder de zonnebank te duiken of je gezicht te voorzien van te veel bronzer, foundation en/of blush kun je er ook voor kiezen om met behulp van oogschaduw en een highlighter een frisse blik te creëren.
Make-up kan, met nadruk op het woordje kan, van onschatbare waarde zijn. Als je weet wat je moet doen kan je er binnen een aantal minuten beter uitzien, je beter voelen én je zelfvertrouwen vergroten.

Breng highlighter aan in je binnenste ooghoeken en creëer een liftend effect door oogschaduw aan te brengen in de buitenste hoeken en deze naarboven toe te vervagen. O, en als je dan toch bezig bent, voorzie je wenkbrauwen van kleur (of laat ze verven!). Op die manier geef je niet alleen kleur aan je gezicht, maar met de juiste vorm versterk je het liftende effect van de oogschaduw.

2. Bleek je tanden

Je kan natuurlijk nooit lachend door het leven gaan als je niet blij bent met je tanden. Een verkleuring van je gebit kan ontstaan door externe factoren, zoals koffie, thee, roken en rode wijn, maar ook medicijnen kunnen van invloed zijn op hoe je tanden eruitzien.

Alleen al een bezoek aan de mondhygiëniste doet vaak wonderen, maar als je geen tijd hebt voor een bezoek aan de tandarts kun je thuis ook je tanden bleken (Opalescence GO). Je wordt niet alleen uitermate vrolijk van witte tanden, maar ze zorgen er ook meteen voor dat je huid een stuk minder bleek lijkt. Is die spray-tan waar je niet bruin, maar oranje van wordt, ook niet meer nodig.

3. Exfolieer je huid

Let it glow, let it glow, let it glow. Glans is hét toverwoord als je midden in een winterdip zit. Een stralende huid begint met het verwijderen van dode huidcellen. Scrubben, exfoliëren of je huid (mild) peelen met behulp van een gezichtsreinigingsborstel.

Gebruik daarna een serum met vitamine C om je huid op te lichten of een booster met dihydroxyacetone om een zomerse teint aan je huid te geven en elke chagrijnige bui is als sneeuw voor de zon verdwenen.

En voor het geval je nog steeds zin hebt om jezelf onder de dekens te verstoppen, doe dat dan met een masker op je gezicht. Een masker met groene thee als je last hebt van een onrustige huid of een oogmasker met hyaluronzuur in het geval van een droge huid. Of een combinatie van allebei: multimasking.

4. Laat je wallen verdwijnen

Als je ergens chagrijnig van wordt, dan is het wel van een vermoeide blik. Weg met die wallen dus. Heb je last van vocht onder je ogen dan kan een oogcrème met cafeïne al vaak al de ergste ellende wegnemen.
Is er sprake van volumeverlies dan zul je jezelf moeten trakteren op een hyaluronzuurbehandeling (tip voor de kerst) en als er meer nodig is, plan dan een consult in bij de plastisch chirurg voor een onderooglidcorrectie. Elk nadeel heeft zijn voordeel, want deze donkere dagen zijn ideaal om je blauwe plekken voor de buitenwereld verborgen te houden.

5. If all else fails

Lukt het je zelfs met bovenstaand lijstje niet om uit je winterdip te komen, dan zit er niks anders op dan je creditcard in de strijd te gooien. Een nieuwe outfit doet wonderen voor je humeur. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je aan het eind van de dag van je herfstblues verlost bent, nestel je dan na het winkelen op de bank met een pepernotenmilkshake, bananenbrood en Tony's Chocoloney. Succes verzekerd.

Let op: het gaat hier om milde herfstblues. Heb je echt last van een winterdepressie, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een arts.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram