arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gratis oplossing tegen wallen

Gratis oplossingen tegen wallen

Net te weinig slaap, net iets te veel wijn of gewoon zonder reden: wallen. Oma weet raad, oftewel ouderwetse en gratis oplossingen tegen wallen.

(Kamille)thee

Opgezwollen ogen en totale paniek? Kamillethee will do the trick. Drenk twee wattenschijfjes in kamillethee en leg deze op je ogen. Met een beetje geluk ben je 5 minuten later van je wallen verlost.
Kamille werkt desinfecterend, dus je kunt deze thee ook perfect gebruiken als je last hebt van ontstoken ogen.

Kom je moeilijk in slaap, dan is het sowieso goed om wat vaker kamillethee te drinken. Deze thee werkt rustgevend, vermindert stress en helpt je om te ontspannen (en in slaap te vallen!).

IJsklontjes

Als vocht de reden is dat je regelmatig wakker wordt met wallen, dan kun je met ijsklontjes vaak al de ergste zwelling wegnemen. Minder effectief, maar voor het geval je geen ijsklontjes paraat hebt liggen, dan kun je met een koud washandje ook wallen verminderen.
Een oogcrème met cafeïne is ook effectief in het verminderen van vochtwallen, maar die is dan weer niet gratis.

Komkommerschijfjes

De klassieker: komkommerschijfjes. Je kunt ze gekoeld op je ogen leggen, maar de vraag is of je ze niet beter op kan eten. Komkommer bestaat voor 95% uit water en in de andere 5% vind je de vitamines B en C.
Het water in de komkommer zorgt ongemerkt voor meer hydratatie en hierdoor kunnen afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Stap daarna nog even onder een koude douche en je zult zien dat je wallen al een stuk minder zijn.

Aambeienzalf

Veelvuldig gebruikt door modellen om donkere kringen te verminderen: aambeienzalf. Deze zalf heeft een irriterend effect, waardoor je huid iets zwelt en donkere kringen minder opvallen.

Let op: Aambeienzalf is geen crème die je elke ochtend op je huid kan smeren. Staat er geen fotoshoot in je agenda, beperk dan het gebruik van aambeienzalf, aangezien hij op lange termijn wallen juist in de hand werkt.

Massage

In het geval van vochtwallen is een (bindweefsel)massage waarschijnlijk wel de meest effectieve oplossing. Gegarandeerd resultaat. Met deze behandeling kun je het vocht onder je ogen versneld afvoeren en tegelijkertijd de doorbloeding van de huid stimuleren. (Zie artikel: bindweefselmassage gezicht).

Ondanks dat de huid onder je ogen gevoelig is, hoeft het allemaal niet zo subtiel. Als je het maar wel goed doet. Masseer altijd richting je lymfeklieren. Deze klieren zijn in staat opgehoopt vocht en afvalstoffen af te voeren.
Krijg je moeilijk grip op je huid, dan kun je een koude eetlepel gebruiken om het vocht onder je ogen mee af te voeren.

Furrow op Instagram