arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
fronsrimpel verminderen zonder botox

Fronsrimpel verminderen zonder botox

Het is lastig en je geduld zal waarschijnlijk regelmatig op de proef worden gesteld, maar je kunt je fronsrimpel verminderen zonder botox. Er komt waarschijnlijk een naald bij kijken, maar het is in de meeste gevallen wel goedkoper.

Dermaroller

Met halfzachte maatregelen kom je niet van je fronsrimpel af. Bij voorkeur komt er wel een naald aan te pas. Geen botoxnaald, maar de minuscule naaldjes van de dermaroller.

Met behulp van de dermaroller creëer je zogenoemde microtrauma's, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Het gevolg: de doorbloeding van je huid verbetert (stralende glans), fijne lijntjes verminderen én je fronsrimpel wordt minder diep.

Wil je resultaat behalen, dan zul je de dermaroller gemiddeld 3 keer per week moeten gebruiken. Zodra je fronsrimpel minder diep is kun je overstappen op één keer per week, puur ter onderhoud.

Tip: De dermaroller zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Je kunt het gebruik van je producten (vitamine A-zuurcrème!) aanpassen om ervoor te zorgen dat je meer en sneller effect van de dermaroller hebt.

Zonnebril

Wil je je fronsrimpel verminderen dan zul je zo veel mogelijk uit de zon moeten blijven. Maar uv-stralen zijn niet alleen verantwoordelijk voor huidbeschadiging, het samenknijpen van je ogen is ook één van de achterliggende oorzaken van de gevreesde fronsrimpel.

Het is relatief onbekend dat rond je ogen ook een kringspier loopt. Met behulp van botox kun je de kracht van deze spier verminderen, waardoor ook je fronsrimpel vermindert. Maar wil je botox koste wat kost vermijden, dan zit er niks anders op dan (meerdere keren per dag!) een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 rond je ogen te gebruiken en altijd een zonnebril te dragen.

Tip: Er zijn zelfs speciale zonnebrillen op de markt met een uv-coating, glazen die de huid rondom je ogen beschermen tegen de zon.

Vitamine A-zuurcrème

De holy grail, voor elk gedeelte van je gezicht en dus ook voor het verminderen van je fronsrimpel: vitamine A-zuurcrème. Niets is opgewassen tegen de kracht van deze huidverjongende crème. Met de opmerking: voorzichtigheid is geboden.

De bijwerkingen zijn fors en als je last krijgt van een rode en geïrriteerde huid, dan is het verstandig om minder regelmatig te smeren, of de concentratie van de crème aan te passen. Vitamine A-zuurcrème 0,02 % mag dan voor beginners lijken, het zorgt er nog steeds voor dat je fronsrimpel minder diep wordt. Wel de lusten, niet de lasten.

Filler

Ietwat controversieel en niet elke cosmetisch arts staat te springen om een filler te gebruiken voor het verminderen van je fronsrimpel. Ondanks dat de kans 'maar' 0,001% is, zijn het vooral de complicaties die ervoor zorgen dat deze behandeling niet altijd even geliefd is.

Meestal wordt een hyaluronzuurfiller pas ingezet voor het verminderen van je fronsrimpel als botox geen, of te weinig, resultaat geeft, maar je kan deze behandeling ook als stand alone gebruiken.

Water

Het leven wordt er niet sprankelender op, maar verruil koffie, frisdrank en wijn voor water en je fronsrimpel vermindert waar je bij staat. Het advies is om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken om zo je stofwisseling te verhogen, glans aan je huid te geven, afvalstoffen versneld af te voeren, de aanmaak van collageen, elastine en celdeling te bevorderen, je dikke darm te reinigen én je fronsrimpel te verminderen.

Door het drinken van voldoende water verminder je niet alleen je fronsrimpel, het werkt ook de andere kant op: als je uitdroogd bent, zie je dit meteen terug aan je huid.

Tip: Lukt het je echt niet om de hele dag door water te drinken, dan kun je groene thee in de strijd gooien. Groene thee zit bomvol antioxidanten die je extra bescherming bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram