arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Er op je paasbest uitzien. Met Kerstmis!

Er op je paasbest uitzien. Correctie: kerstbest

De vraag is of je je tijdens de feestdagen überhaupt druk moet maken om wallen, donkere kringen en puffy eyes, maar stel nou dat. Dan kun je er ook met Kerstmis op je paasbest uitzien.

Doe een middagdutje

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar misschien lukt het je om tussen de brunch en het kerstdiner even je ogen dicht te doen. Al is het maar 15 minuten. Beter gezegd: een powernap mag zelfs niet langer duren.

Een powernap kan wonderen doen voor je energielevel. En voor je wallen. Let op: timing is everything. De regel is dat een powernap beslist niet langer mag duren dan een halfuur. Liever zelfs nog iets korter. Zo voorkom je dat je natuurlijke slaapritme in de war wordt geschopt, waardoor het effect van de powernap meteen weer teniet wordt gedaan.

Winston Churchill: "After lunch sleep a while, after dinner walk a mile."

Konijn

Opgezwollen ogen trekken meestal vanzelf weer weg, maar slaaptekort, een overvloed aan rode wijn en ongezonde snacks kunnen ervoor zorgen dat de vochtophopingen onder je ogen langer aanhouden. Zeg maar: de hele kerst.

De oplossing is simpel, maar de eerste stap is de inname van alcohol te beperken. Daarnaast doe je er, in het kader van je wallen en droogtelijntjes, verstandig aan om ook kaasstengels, borrelnootjes en chips zo veel mogelijk te laten staan. Deze producten bevatten (ongemerkt) veel zout, wat de vochtbalans van je huid niet ten goede komt.

Konijn daarentegen versterkt de barrièrefunctie van je huid en vermindert de symptomen van rosacea.

IJsklontje

Slecht geslapen, te veel gedronken (en geen water!) en totale paniek? Gooi ijs in de strijd. Het ouderwetse ijsklontje is dé oplossing om zwelling te verminderen en weer kleur aan je gezicht te geven.

Wikkel een ijsklontje in huishoudfolie en wrijf hiermee over je gezicht.
Nog effectiever is als je het ijsklontje gebruikt om een (korte) bindweefselmassage toe te passen. Gegarandeerd resultaat.

En mocht bovenstaand lijstje niet voldoende resultaat geven, check het artikel: Binnen 3 minuten van je wallen af? Het kan!

Furrow op Instagram