arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dunner haar

Dunner haar als je ouder wordt?!

Als het alleen bij rimpels zou blijven, dan was het leed nog wel te overzien, maar ook je haar wordt dunner naarmate je ouder wordt. Haarstylist Floor Kleyne: "Het heeft er vooral mee te maken dat het groeiproces van je haar minder lang duurt."

Elke haar gaat drie verschillende processen door: "Een groeifase, een rustfase en een uitstootfase. En dan komt er weer een nieuwe haar. Misschien is het ietwat ingewikkeld, maar als je ouder wordt duurt de groeifase steeds minder lang, waardoor je haar minder vol wordt."

Elk product dat belooft je haar sneller te laten groeien, kan je meteen in de prullenbak gooien. Het is onmogelijk, kan niet, nul, impossible.

Dunner haar kan ook een kwestie van slijtage zijn. "Leeftijd speelt een rol, maar ook als je minder lekker in je vel zit of het gebruik van medicijnen kan ervoor zorgen dat je haar sneller slijt. Hierdoor voelt je haar ook minder vol aan."

Dunner haar sneller laten groeien

Wat sowieso niet kan, is je haar sneller laten groeien. "Elk product dat dit beweert, kan je meteen in de prullenbak gooien. Je kan niet je haar sneller laten groeien. Dat is onmogelijk, kan niet, nul, impossible."

Je kan wel de groeifase van je haar beïnvloeden. "Het groeiproces is voor een groot gedeelte afhankelijk van je haarzakje. Als de huid waarin je haarzakje groeit gezond is, heb je kans dat het groeiproces ook langer duurt."

En kan er nog gezegd worden dat een haarborstel met bolletjes op de punten echt verboden moet worden? Die rukt echt je hele haar kapot. Die mag je echt niet meer gebruiken als je dun haar hebt.

Een gezonde hoofdhuid dus. "Het kan zijn dat je hoofdhuid van nature veel vet aanmaakt, waardoor je haar moeilijker kan groeien. Of dat je hoofdhuid juist heel droog is, waardoor de groei belemmerd wordt."

Er zijn wel producten die je hoofdhuid weer in balans brengen. "Zonder je meteen een gesponsord gevoel te geven, maar Nioxin is hier een heel geschikt merk voor. De producten ruiken wel allemaal naar de apotheek, maar het is oprecht goed spul."

Fijn haar

Verwar trouwens niet dun haar met fijn haar. "Je haar kan in de loop der jaren ook fijner worden, waardoor het minder vol oogt. Je haarbos lijkt minder groot en je haar slijt ook sneller. Op dat soort momenten is het goed om na te denken of de coupe die je altijd hebt gehad, ook de coupe is die je op dit moment nog zou moeten hebben."

Ook voor fijn haar zijn producten te vinden die je haar weer steviger maken. "Ook hiervoor geldt: laat je niet misleiden. Je haar wordt er niet ineens dikker of langer van, de valling wordt alleen beter. Er zit meer swung in, meer volume, waardoor het lijkt alsof je meer haar hebt."

"En kan er nog gezegd worden dat een haarborstel met bolletjes op de punten echt verboden moet worden? Die rukt echt je hele haar kapot. Die mag je echt niet meer gebruiken als je dun haar hebt. Trouwens niet alleen als je dun haar hebt, eigenlijk nooit."

Furrow op Instagram