arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mesotherapie

Don't try this at home. Of misschien juist wel.

Don't try this at home. Of misschien juist wel. Marleen Mulder, huidtherapeut Patrice Visser: "Het verzorgen van je gezicht kan je bijna vergelijken met sporten. Je kan niet verwachten dat als je om de 6 weken naar de schoonheidsspecialiste gaat, al je problemen in de stoel worden opgelost. Wil je echt het verschil maken, dan zul je thuis je huid ook intensief moeten verzorgen."

Huiswerk dus. "Je zult je voeding op orde moeten hebben, voldoende moeten slapen en vanzelfsprekend de juiste producten gebruiken. En daarnaast kan je ook nog suppletie overwegen, verzorging van binnenuit. Vitamines, mineralen en het liefst ook nog extra collageen slikken."

Thuis peelen

De juiste producten betekent een serum, dag- en nachtcrème en een zonnebrandcrème. "En een masker om je huid van vocht te voorzien en minimaal één keer per week je huid peelen met glycolzuur."
Inderdaad thuis. "Intensief peelen kan je ook zelf doen. Het is wel belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Als je regelmatig dode huidcellen verwijdert komen je serum en (dag)crème ook beter tot hun recht."

Persoonlijk huidadvies

Makkelijker gezegd dan gedaan. "Alles valt of staat met producten die bij jouw huidtype passen. Vaak word je overspoeld met aanbiedingen, maar je kan beter je geld besteden aan een crème die echt iets voor je huid doet. Als je je keuze baseert op de prijs, dan kom je 9 van de 10 keer thuis met een product dat niet bij je huid past."

Vermindert rimpels met wel 80%. "Geloof ook niet alles wat op de verpakking staat. Je ziet soms door de loze beloften de crème niet meer." Ook hiervoor geldt dat je een crème moet kopen die bij jouw huidtype past. "En vergeet ook niet welk 'probleem' je wilt behandelen. Een crème tegen couperose doet meestal weinig tegen pigmentvlekken. En andersom."

En als je alles thuis hebt toegepast, kan je met een gerust hart naar de schoonheidsspecialiste voor een intensieve gezichtsbehandeling. "Mesotherapie, een behandeling met radiofrequentie of een bindweefselmassage. Er is geen standaard plan van aanpak. Het ligt helemaal aan je doel en wat je huid op dat moment nodig heeft."

Furrow op Instagram