arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
oorzaak-kraaienpootjes-4

De oorzaak van jouw kraaienpootjes

De oorzaak van jouw kraaienpootjes

Je leeftijd, je huidtype en natuurlijk speelt de hoeveelheid wijntjes (al dan niet voorzien van sigaretten) ook een rol, maar je kunt de oorzaak van jouw kraaienpootjes ook vinden in een aantal hele simpele gewoontes. Die doe je waarschijnlijk dagelijks, maar zijn stiekem wel desastreus voor jouw kraaienpootjes.

Oogmake-up remover

Je bent waarschijnlijk al trots op jezelf als je twee keer per dag je gezicht reinigt, maar de manier waarop is stiekem net zo belangrijk. De huid rond je ogen is namelijk een dun en gevoelig en kun je dus niet op dezelfde manier reinigen als de rest van je gezicht. Even snel je oogmake-up eraf halen of hard wrijven om de laatste restjes mascara te verwijderen doet je huid meer kwaad dan goed. Engelengeduld dus.

oorzaak-kraaienpootjes-3

Om te voorkomen dat je kraaienpootjes er spontaan inschieten, zul je je oogmake-up zachtjes moeten verwijderen. Laat je oogmake-up remover eerst inwerken, door de wattenschijfjes even op je ogen te leggen. Hierdoor weekt je make-up al los en voorkom je dat je moet boenen.

Wenkbrauwen waxen

Je wenkbrauwen waxen lijkt op papier misschien een goed idee, in het kader van nieuwe kraaienpootjes kun je deze behandeling beter vermijden. De warme was mag dan enorm effectief zijn om alle haartjes mee te verwijderen, hij is uitermate slecht voor de dunne huid rondom je ogen.

Probeer het aantal waxbeurten tot een minimum te beperken door bijvoorbeeld wat vaker voor de touwtjes-variant te kiezen of zelf met een pincet aan de slag te gaan.

oorzaak-kraaienpootjes

Valse wimpers

Jurkje: check. Hoge hakken: check. Valse wimpers: check. Wil je instant voor een zwoele blik zorgen en je ogen vergroten, dan bieden nepwimpers uitkomst. Aan het eind van de avond (nee, niet de volgende ochtend!) je valse wimpers er in één snelle vanaf rukken, mag er dan voor zorgen dat het verwijderen niet zo pijnlijk is, maar de kans is groot dat je voortaan wel met één kraaienpoot extra door het leven gaat.

Heb je je ooit afgevraagd waar die oogschaduwlijm-removers eigenlijk voor dienen? Bij deze heb je het antwoord.

oorzaak-kraaienpootjes-2

Contactlenzen

Als je elke dag je contactlenzen in- en uitdoet, dan is het waarschijnlijk een handeling geworden waarbij je niet eens meer hoeft na te denken. En het is juist die laksheid die voor nieuwe kraaienpootjes zorgt. Onbewust trekken aan je onderste of of bovenste ooglid is namelijk kraaienpootjes-veroorzaker bij uitstek. Er zit niks anders op dan voortaan iets subtieler te werk gaan, om de gevoelige huid rondom je ogen een plezier te doen.

Zonnebril

Een zonnebril is niet alleen weggelegd voor de zomer, ook als het bewolkt is kun je door je ogen achter donker glas te verbergen voorkomen dat je met je ogen gaat knijpen. Mocht je het vervelend vinden om constant een zonnebril te dragen dan kun je met behulp van botox onder ogen ook nieuwe kraaienpootjes voorkomen. En de bestaande tegelijkertijd verminderen.

Furrow op Instagram