arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De meest gemaakte fouten bij het reinigen van je gezicht

De meest gemaakte fouten bij het reinigen van je gezicht

Je doet het elke dag (twee keer?) en het lijkt net zo simpel als het poetsen van je tanden, maar niets is minder waar. Er kan zelfs heel veel misgaan. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het reinigen van je gezicht.

Het water is te warm

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je hebt geen warm water nodig om je poriën te openen. Sterker nog, heet water is juist funest voor je huid. Gebruik je daarnaast ook nog eens zeep om je gezicht te reinigen dan kun je er helemaal zeker van zijn dat er niets overblijft van je natuurlijke lipiden (oliën). Met een droge huid tot gevolg.

Heb je een gevoelige huid of last van psoriasis of eczeem, dan doe je er helemaal goed aan om de temperatuur van het water in de gaten te houden. Lauwwarm water in combinatie met een milde (sulfaatvrije) reiniger verkleint het risico op een geïrriteerde huid.

Te kort

Tandenpoetsen terwijl je koffie zet en even snel een borstel door je haar tijdens het aankleden, dus het is al bijzonder dat het je überhaupt gelukt is om een washandje over je gezicht te halen, toch?

Om ervoor te zorgen dat de ingrediënten van jouw reinigingsproduct hun werk kunnen doen zul je je gezicht minimaal één en het liefst zelfs twee minuten moeten reinigen. En vergeet ook niet de tijd te nemen voor het verwijderen ervan. Je bent niet de eerste die op kantoor verschijnt met zeepresten in z'n haar. Ook rond je oren of onder je kaaklijn zijn beruchte gebieden voor achtergebleven face wash.

Te veel producten

Micellair water, een face wash, een speciale oogmake-upremover, een scrub en reinigend gezichtsmasker en als je dan toch bezig bent, voor het verfrissende gevoel nog even een tonic. Het verzorgen van je huid is een dagtaak, maar je kunt het ook overdrijven.
Ook als je een onzuivere, onrustige huid hebt is het niet nodig om meer dan twee keer per dag je gezicht te reinigen.

Zelfs de meest milde producten zijn van invloed op de pH-waarde van je huid, dus probeer het aantal reinigingsbeurten te beperken tot twee keer per dag met een minimumaantal producten.

Te weinig

Ons bin zunig. Je hoeft heus geen halve flacon te gebruiken en tenzij je van het dubbelreinigen bent, volstaat één keer reinigen, maar gebruik wel voldoende om je gezicht goed in te 'zepen'. Hoeveel je exact nodig hebt, verschilt per product en is dus ook een kwestie van experimenteren en aanvoelen.
En misschien ook wel enigszins logisch, maar als je foundation en concealer gebruikt, heb je meer nodig dan wanneer je aan het eind van de dag alleen wat mascara van je ogen moet verwijderen.

Voor de rest: een kind kan de (gezichts)was doen!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram