arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De grote voorjaarsschoonmaak (voor je huid)

De grote voorjaarsschoonmaak. Voor je huid!

Klaar met het grauwe weer. Het is tijd om je voor te bereiden op betere zonnige tijden. Kortom: een grote voorjaarsschoonmaak voor je huid.

Peelen

De voorjaarsschoonmaak begint met het weggooien van oude rommel. Voor je huid betekent dat: peelen. Met behulp van chemische of mechanische exfolianten verwijder je dode huidcellen en maak je ruimte voor een stralende lentehuid. En je hoeft niet meteen met een schuursponsje aan de slag. Er bestaat ook zoiets als mild exfoliëren.

Tip: Dermaceutic Foamer 15 wordt gezien als de foamer der foamers. Hij verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen en reinigt de huid op een zachte, maar doeltreffende manier. Je voorjaarschoonmaak van je huid is niet compleet zonder deze foamer. Dermaceutic Foamer 15 is voor 45,00 euro te koop in de webshop van Patrice Visser.

Hydrateer

Wat is een grote voorjaarsschoonmaak zonder water? Na een seizoen vol wind, kou, regen, sneeuw en weinig zonlicht kan je je huid niet blijer maken dan met een dosis hyaluronzuur.
Elk huidtype (vet, droog, onzuiver en een gemengde huid) heeft baat bij dit vochtinbrengende ingrediënt. Hyaluronzuur versterkt je huidbarrière, waardoor je beter in staat bent om vocht vast te houden, maar het zet tegelijkertijd je fibroblasten aan het werk met als gevolg meer productie van collageen en elastine.

Alcohol is misschien goed voor het desinfecteren van je keuken, je huid doe je er minder plezier mee. Hetzelfde geldt voor parfum, sulfaten en (sommige) allergenen.

Tip: Het serum van Profhilo® bevat twee soorten ultrapuur hyaluronzuur: hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. Dat klinkt ingewikkelder dan het is: het hoogmoleculair hyaluronzuur dringt door in je huid en zorgt een hydratatieboost van binnenuit. Het laagmoleculair hyaluronzuur blijft op je huid liggen en legt een verzorgend en hydraterend filter op je huid. Hyaluronzuur op en in je huid.
Benieuwd naar dit serum? Je koopt hem hier met 25% korting in de webshop.

Bescherm

En als alles dan blinkt, is het zaak om het ook zo te houden. Voor zover dat überhaupt mogelijk is. Maar een goede zonnebrandcrème kan zeker niet ontbreken.

Het mag dan nog best fris buiten zijn, het lentezonnetje laat zich wel steeds vaker zien. En in het voorjaar staat de zon lager, waardoor de kans op rode wangen ongemerkt groter is.
In de winter kom je nog wel weg met factor 15, maar na de grote schoonmaak is het tijd om je SPF te verhogen naar minimaal factor 20, en het liefst zelfs nog hoger naar factor 30. Voor meer tips hoe je je huid het beste kan beschermen in de lente, zie artikel: Do's and Don'ts in het voorjaar.

O, en tijdens het schoonmaken draag je altijd handschoenen. Vergeet je handen niet te beschermen tegen de zon.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram