arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De beste beautyvoornemens voor 2018

De beste beautyvoornemens voor 2018

Een nieuw jaar vol goede voornemens? Wil je (nog) beter voor je huid gaan zorgen? Dan kunnen deze 3 beautyvoornemens je misschien inspireren.

Gooi het roer eens om

De behoeftes van je huid veranderen, dus daarom is het goed om regelmatig je huidverzorgingsritueel onder de loep te nemen. Waarom zou je een nieuw jaar niet als aanleiding nemen om datgene te doen waar je waarschijnlijk nooit tijd voor neemt: het bijschaven van je huidverzorgingsritueel.

In de zomer draait het vaak om het voorkomen van pigmentvlekken, terwijl in de winter het verzorgen van je huid vaak de hoofdrol speelt.
Koude temperaturen en een verwarming die op volle toeren draait, vragen om een andere aanpak dan wanneer je gezicht constant wordt blootgesteld aan de zon.

Een vitamine C-serum kan altijd en overal en bezuinig ook vooral niet op je zonnebrandcrème, maar stap bijvoorbeeld over op een crème met retinol of gebruik deze periode om het percentage op te voeren.

Product ter inspiratie: Ossential Advanced Radical Night Repair Serum - 1% retinol, verkrijgbaar voor 182 euro via de webshop van KVEG.

Vergeten gebieden

Besteed meer aandacht aan de rest van je lichaam. En dan met name de 'vergeten gebieden', zoals je armen, handen en knieën. Deze lichaamsdelen worden met enige regelmaat blootgesteld aan de zon en zijn dus extra gevoelig voor huidveroudering.

In plaats van te kiezen voor een standaard, hydraterend product, kan je ook overstappen op een anti-agingbodylotion met vitamine C en/of retinol. Deze ingrediënten verbeteren de structuur van je huid en hebben tegelijkertijd een verstevigend effect.
Ook in het geval van keratosis pilaris is het goed om wat vaker een bodylotion met exfoliërende ingrediënten te gebruiken.

Product ter inspiratie: EmerginC Vitamine C, Hemp, Avocado + Argan Bodylotion, verkrijgbaar via de webshop van Indigo Cosmetics.

Gebruik een zonnebrandcrème

De zon schijnt elke dag. Helaas zit hij vaak achter een enorm wolkendek verscholen, maar dat betekent niet dat je geen zonnebrandcrème zou moeten gebruiken.

Natuurlijk smeer je een zonnebrandcrème (op je gezicht) als de zon schijnt en misschien gebruik je wel een primer of foundation met een SPF10 of 15, maar wil je je huid optimaal beschermen én huidveroudering zo veel mogelijk voorkomen, dan zou je als beautyvoornemen een aparte zonnebrandcrème kunnen gebruiken. Extra detail: elke dag, meerdere keren per dag. En vergeet ook je hals, decolleté en handen niet.

Product ter inspiratie: Nannic UV-shield kan je ook over je make-up gebruiken. Verkrijgbaar voor 39,95 via de Nannicshop.nl.

Furrow op Instagram