arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Tips tegen een kalkoenhals

(Budget)tips tegen een kalkoenhals

Hals, nek. Alleen al over de term kan je je nek breken. En halsbrekende toeren over het verminderen van een kalkoenhals.
5 tips voor een jonge hals en ze zijn nog budgetproof ook.

Vitamine A-zuurcrème

De huid van je hals is niet alleen dunner, maar bevat ook nauwelijks talgklieren. Droog dus.
Er valt alleen al een hoop winst te behalen door het gebruik van je verzorgende crème met antioxidanten of vitamine A-zuurcrème uit te breiden naar je hals. Hiermee stimuleer je de aanmaak van collageen en elastine, met een stevigere huid tot gevolg.

Hou er rekening mee dat je hals meestal gevoelig is, waardoor je in het begin te maken kunt krijgen met bijwerkingen van vitamine A-zuurcrème zoals een rode en/of geïrriteerde nek. Correctie: hals.

Slaap

Vanzelfsprekend 8 uur per nacht, bij voorkeur op je rug én met een zijden kussensloop. En een zijden dekbed en zijden slaapmasker.
It's all in the details: door op je rug te slapen, voorkom je kreukels in je hals en zie je er een stuk uitgeruste uit.

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar uren piekeren komt je kalkoenhals ook niet ten goede. Stress is ook van invloed op de aanmaak van hyaluronzuur en je huid is ook minder goed in staat om vocht vast te houden, omdat met een droge, slappe hals tot gevolg. Weer iets om over te piekeren.

Zonnebrandcrème

Een kalkoenhals ontstaat door een gebrek aan collageen en elastine. De zon is grotendeels verantwoordelijk voor de afbraak van deze vezels. Zomer, winter, lente of herfst: vergeet vooral niet je hals te beschermen. En als je dan toch aan het smeren bent, neem dan gelijk je decolleté mee.

Deze zonnebrandcrème is trouwens uitgeroepen tot de beste zonnebrandcrème ter wereld.

Gezond leven

De vraag is hoe effectief oefeningen voor je hals zijn, maar sporten an sich doet de conditie van je huid zeker goed. En van je hals dus ook. Naar de sportschool dus.
Daarnaast gezond eten, zo min mogelijk alcohol, niet roken en genoeg slaap (zie hierboven) en je zult zien dat je kalkoenhals iets minder wordt.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, er is onduidelijkheid over de invloed van het blauwe licht van je telefoon en computer op een slappe hals. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, beperk dan je schermtijd.

Laserbehandeling

If all else fails, dan kan je alsnog harde maatregelen in de vorm van een laserbehandeling nemen om je kalkoenhals te verminderen. Het is alleen iets minder budgetproof. Afhankelijk van het soort laser moet je toch rekening houden met minimaal 1000 euro voor het verstevigen van je hals.
En als je het dan toch over onbeperkt budget hebt: als je de laserbehandeling combineert met infrarood, weet je zeker dat je van je kalkoenhals verlost bent.

Furrow op Instagram