arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Donkere kringen en wallen

(Budget)tips tegen donkere kringen onder je ogen

Voordat je meteen driftig in de weer gaat met aambeienzalf, komkomkommerschijfjes en theezakjes: er is een groot verschil tussen donkere kringen en vochtophoping onder je ogen. En beide vragen om een totaal andere aanpak.

Donkere verkleuring

Van alle 'wallen' is de donkere verkleuring onder je ogen misschien wel het meest moeilijk te verminderen. Ze worden veroorzaakt door bloedvaten die door je huid heen schemeren of het is een kwestie van hyperpigmentatie.

In het geval van hyperpigmentatie is een concealer vaak de meest goedkope en eenvoudige oplossing.
Vind je dat iets te simpel dan kun je voor vitamine A-zuurcrème in combinatie met hydrochinon crème kiezen. Vitamine A-zuurcrème werkt huidverstevigend, terwijl hydrochinon het pigment rond je ogen aanpakt.

Donkere kringen onder je ogen

Heb je een bleke en dunne huid en aanleg voor donkere kringen dan kun je er donder op zeggen dat doorschijnende bloedvaten de achterliggende oorzaak van jouw wallen zijn. Helaas is het vaak een kwestie van aanleg.

Wil je geen geld uitgeven aan dure crèmes of ingewikkelde behandelingen, dan kom je met een rauwe aardappel al heel ver: de enzymen in een aardappel hebben een oplichtend effect en versnellen de afvoer van gifstoffen.

Ietwat controversieel, maar veelvuldig gebruikt door modellen om donkere kringen te verminderen: aambeienzalf. Deze zalf heeft een irriterend effect, waardoor de huid onder je ogen iets zwelt en donkere kringen minder goed zichtbaar zijn.

De duurste, maar wel de meest effectieve methode is OPL. De flitslamp vermindert roodheid, pigmentvlekken en gebroken bloedvaten. Met behulp van een intern oogkapje kun je bijna tot de wimperrand flitsen en zo de verkleuring onder je ogen verminderen.

Vochtophopingen onder je ogen

Is vocht het probleem, dan draait het allemaal om het versneld afvoeren van afvalstoffen. Koffie, koude theezakjes en komkommerschijfjes zijn relatief simpel en geven vaak een onverwacht goed resultaat.

Iets duurder, maar een verkoelend serum, een oogcrème met cafeïne of een quick fix met klei-mineralen kan de ergste zwelling binnen een uur al verminderen.

Ook een oogcrème met vitamine K kan de vochtophoping onder je ogen tijdelijk verhelpen. Het zijn helaas tijdelijke oplossingen, morgen is er namelijk weer een dag. Met wallen.

Furrow op Instagram