arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Budgettips cellulite

Budgettips tegen cellulite

Eén put kan nog, twee valt ook nog te overzien, maar bij drie wordt het al twijfelachtig. In plaats van meteen je heil te zoeken in dure lotions, crèmes en behandelingen kun je onderhuidse verklevingen ook op een natuurlijke (en goedkope!) manier proberen aan te pakken. De beste budgettips tegen cellulite.

Droogborstelen

Het kost je maximaal 4,95 euro en flink wat kracht en doorzettingsvermogen, maar dan heb je ook wat. Droogborstelen wordt gezien als dé natuurlijke manier om je huid te verstrakken. Dagelijks met een ruwe borstel over je buik, billen en/of dijen wrijven stimuleert je bloedsomloop en versnelt het afvalproces van je huid, waardoor onderhuidse verklevingen (langzaam) verminderen.

Droogborstelen kan op elke plaats en op elk moment van de dag: 's ochtends voordat je onder de (koude!) douche stapt, of 's avonds voordat je gaat slapen. Als je het maar doet. De kracht van de herhaling is cruciaal als je met deze techniek cellulite wilt verminderen.

Sporten

Eén van de beste plekken om cellulite tegen te gaan is in de sportschool. Er zijn duizend redenen om niet te gaan, maar er zijn er misschien nog wel meer te bedenken om wél aan de apparaten te gaan hangen. Een combinatie van kracht en cardio zorgt voor een betere doorbloeding, een strakkere huid én een verhoging van het mannelijke hormoon testosteron.

En als je dan toch de sportschool in duikt om je sinaasappelhuid te verminderen, drink dan van tevoren een glas bietensap. Bieten zorgen ervoor dat afvalstoffen versneld worden afgevoerd, maar verbeteren ook je uithoudingsvermogen. Meer resultaat = minder cellulite.

DIM

Cellulite kent heel veel verschillende oorzaken, maar cruciaal is toch wel het oestrogeen. Dit vrouwelijke hormoon stimuleert het vasthouden van vocht en vet op je buik, heupen en billen. Vooral tijdens de puberteit, zwangerschap en menopauze heeft dit hormoon grote invloed op de huid.
Is een verstoorde hormoonbalans de achterliggende oorzaak van jouw cellulite, dan zou je kunnen overwegen om extra Diindolylmethaan, in de volksmond ook wel DIM genoemd, te slikken.

DIM zorgt ervoor dat oestrogeen beter wordt verteerd en versneld wordt afgebroken, zodat je hormonen weer in balans komen. Bij voorkeur slik je het in combinatie met 1000 mg vitamine C. Wil je trouwens geen DIM slikken, dan kun je als alternatief ook heel veel broccoli, bloemkool, radijs en spruiten eten.

Gezond eten

Blauwe bessen, aardbeien, frambozen, groene thee, tomaten, noten, pure chocolade en rode bieten: verwacht geen wonderen, maar vooral bij een lichte vorm van cellulite kunnen antioxidanten een positieve invloed op je huid hebben.
Lycopeen wordt geroemd vanwege het stimuleren van je bloedcirculatie, betanine heeft een ontgiftende werking en alfalipoïnezuur vermindert onderhuidse verklevingen.

Vermijd trouwens drop, hoestsiroop en zoethoutthee, deze werken de beruchte sinaasappelhuid juist in de hand.

Slaap

En misschien wel de meest goedkope tip: ga op tijd naar bed. Een goede nachtrust staat aan de basis van het verminderen van cellulite. Tijdens je slaap worden groeihormonen aangemaakt, die essentieel zijn bij het verminderen van cellulite. Gratis en voor niets. En drink van tevoren een groot glas water om alle processen optimaal te laten verlopen.

Furrow op Instagram