arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Slappe huid verminderen

(Budget) tips tegen een slappe huid

Je moet van goeden huize komen (en een goedgevulde portemonnee hebben) wil je de zwaartekracht kunnen trotseren. Maar voordat je meteen grof geschut gebruikt, kun je ook met een aantal simpele aanpassingen een slappe huid verminderen.

Aandacht

Het (goed) verzorgen van je huid kan al voor een enorme verbetering zorgen. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Huidverzorging hoeft niet moeilijk te zijn en ook zonder allerlei ingewikkelde en vooral dure crèmes kun je al een hoop bereiken. Als je maar weet wat je moet doen."

Overdag is het vooral belangrijk dat je je zo veel mogelijk beschermt tegen de zon, om vervolgens 's avonds je huid een handje te helpen bij het herstellen van de opgedane schade. "Verwijder 's avond altijd je make-up en ga nooit slapen zonder je gezicht goed te reinigen. O, en verschoon je kussensloop wat vaker. Ongemerkt is dat de plek waar vuil en bacteriën zich gemakkelijk opstapelen."

Voeding

Je bent waarschijnlijk geneigd om je volledig te focussen op verstevigende en liftende crèmes, maar in plaats van je volledig te concentreren op wat op je huid smeert, kan je ook eens kijken naar wat je in je mond stopt. "Je huid is je grootste orgaan en hoe je leeft zie je vrijwel meteen terug aan je huid. Roken, drinken, maar wat je eet is ook van invloed op de stevigheid van je huid."

Wil je een slappe huid verminderen zorg er dan voor dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt, de juiste vetten eet (olijfolie, zalm en noten), genoeg water drinkt én suiker zo veel mogelijk vermijdt: "Als je daarnaast ook zorgt dat je voldoende beweegt (sporten!) om zo de doorbloeding van je huid te stimuleren, komt het met de elasticiteit van je huid echt wel goed."

Zon

Ondanks dat de zon je grootste vijand is, betekent het niet dat je voortaan helemaal uit de zon moet blijven. Alleen al door de tijd te halveren, kun je een hoop leed voorkomen: "Hoe je het ook wendt of keert, collageen en elastine worden versneld afgebroken door uv-stralen en de zon is hiermee ook dé veroorzaker van een slappe huid. Wil je de zwaartekracht tegengaan, dan zul je je wel tegen de zon moeten beschermen."

Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken: "Vergeet niet dat naarmate je ouder wordt, je ook gevoeliger bent voor huidbeschadiging. Door in plaats van SPF15 voortaan voor factor 30 (ook in de winter!) te kiezen en de schaduw net iets vaker op te zoeken, voorkom je al afbraak van de elasticiteit van je huid."

Retinol

Er zijn enorm veel huidverzorgingsproducten verkrijgbaar die beweren een slappe huid te kunnen verstevigen of te liften, maar wil je daadwerkelijk de strijd aangaan met huidverslapping dan kan vitamine A niet ontbreken: "Vitamine A-zuur stimuleert de aanmaak van collageen, verkleint poriën, verbetert de doorbloeding en vermindert een slappe huid."

Vitamine A-zuurcrème op recept, maar ook producten met retinol kunnen veel betekenen voor de elasticiteit van je huid. "Om te vermijden dat je last krijgt van een rode huid, schilfering of jeuk is het wel belangrijk dat je je, vooral in het begin, zo veel mogelijk houdt aan de bijsluiter van het product."

Gebruik daarnaast ook een vochtinbrengende crème of een moisturizer met retinol voor nog meer resultaat. "Met de opmerking dat je tijdens je zwangerschap geen vitamine A-zuur of retinol crème mag gebruiken."

Vertrouw op je gevoel

Realiseer je dat een slappe huid verminderen niet per definitie veel hoeft te kosten. "Kies voor producten met een goede reputatie en vertrouw op je gevoel. Als een claim te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo.
En kies je eigen pad. Wat voor de één werkt hoeft niet per se ook voor jou de beste aanpak te zijn. Kijk en luister naar je huid."

Furrow op Instagram