arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Grove poriën verkleinen

(Budget)tips tegen grove poriën

Met een laserbehandeling ben je natuurlijk zo van je grove poriën verlost, maar als je geen zin hebt om veel geld uit te geven, dan kun je ook met deze 3 budgettips grove poriën tegengaan.

Zonnebrandcrème

De invloed van de zon is groot en ook je poriën hebben hieronder te lijden. De zon zorgt ervoor dat je extra talg aanmaakt, waardoor grove poriën meer opvallen. Gelukkig vind je bij de Lidl al een tube zonnebrandcrème voor 2,99 euro waarmee je dit effect kunt tegengaan.

Gebruik het liefst een zonnebrandcrème waar niet-comedogeen op staat. Niet- of non-comedogeen betekent dat het product geen effect heeft op je talgklieren. Een niet-comedogene zonnebrandcrème is trouwens ook minder vet, waardoor hij makkelijker voor dagelijks gebruik is (minder glimmend).
En als je dan toch zo kieskeurig bezig bent, het liefst ook niet waterproof. Bij een zonnebrandcrème die tegen water bestand is, bestaat de kans dat hij je poriën blokkeert.

Reiniger met salicylzuur

Als je geld wilt besparen dan is het zaak om in de juiste producten te investeren en een reiniger met salicylzuur is daar één van.

Grove poriën verminderen valt of staat met het (mild!) reinigen van je gezicht. Fruit-, glycol- of melkzuur zijn goed, maar salicylzuur is nog beter. De zogenoemde bèta-hydroxyzuren dringen namelijk daadwerkelijk tot in je poriën en kunnen zelfs de aanmaak van talg remmen.
Misschien overbodig om te zeggen, maar vermijd dan een reiniger of tonic met alcohol. Deze mag dan 'verfrissend' aanvoelen, hij zorgt er wel voor dat grove poriën meer opvallen.

Vitamine A-zuurcrème

Grove poriën verkleinen hoeft helemaal niet zo duur te zijn en met vitamine A-zuurcrème kun je al een hoop bereiken. Voor een tube vitamine A-zuurcrème betaal je gemiddeld 20 euro en met een beetje geluk wordt hij nog vergoed door je verzekering ook.

Met deze medische crème reguleer je de talgproductie, waardoor grove poriën iets kleiner worden. Zorg er sowieso voor dat je het gebruik rustig opbouwt (zie opbouwschema vitamine A-zuurcrème) en smeer hem alleen 's avonds op je gezicht.

Door 's ochtends en 's avonds je gezicht goed te reinigen, overdag je huid zo veel mogelijk te beschermen tegen de zon en 's avonds vitamine A-zuurcrème te gebruiken, kun je al heel veel bereiken.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram