arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
grijze-uitgroei-blond-haar-3

5 tips om meer kleur aan je gezicht te geven

Met een zomers kleurtje valt het meestal niet op dat je ietwat moe bent, dat je huid onrustig is of dat je haar wel weer toe is aan een verfbeurt. Maar nu de zon steeds meer naar de achtergrond verdwijnt (of is al compleet onvindbaar is) dan kun je met deze 5 tips weer kleur aan je gezicht geven, zonder dat je hiervoor onder de zonnebank hoeft te gaan.

Haar verven

Zon, zee en strand mogen dan een weldaad zijn voor je gemoedstoestand, je haar heeft er vaak minder baat bij. Aan het eind van de zomer is je blonde kleur meestal eerder geel te noemen en voor de brunettes onder ons geldt dat je haar waarschijnlijk te warm van kleur is.

Het begin van de herfst is dé periode om alles weer in balans te krijgen. Als de wiedeweerga naar de kapper dus om ervoor te zorgen dat je haarkleur weer bij de teint van je gezicht past.

wenkbrauwen-verven-1

Wenkbrauwen verven

Maar hou het niet alleen bij het verven van je haar. Ook je wenkbrauwen kunnen in de herfst wel een kleurtje gebruiken. Je bent al snel geneigd om je huidskleur de schuld te geven als je enigszins flets ziet, maar door je wenkbrauwen te verven kun je ook zorgen dat je minder bleek ziet.

Als je wenkbrauwen te licht van kleur zijn, kan het zijn dat je er al snel moe of ziek uitziet. En juist als je bleek ziet, kun je met donkere wenkbrauwen (niet te donker!) kleur toevoegen aan je gezicht. Sprekende wenkbrauwen brengen harmonie in je gezicht en laten bijvoorbeeld ook je ogen beter uitkomen.

Blush

Je kunt er ook compleet de plank mee misslaan, maar als je rekening houdt met de ondertoon en de structuur van je huid, dan kun je met behulp van een blush het gemis van een zomers kleurtje heel goed compenseren. Door voor de juiste blush te kiezen, kun je binnen een mum van tijd weer een beetje kleur aan je gezicht geven.

Don’t overdo it en als je het gevoel hebt dat een blush alleen niet het gewenste resultaat geeft, combineer hem dan eventueel met een bronzing poeder, highlighter of een lipgloss.

Bindweefselmassage

Een bleek gezicht al dan niet voorzien van donkere kringen en wallen? Dan zou je in plaats van onder de zonnebank te duiken ook een bindweefselmassage kunnen overwegen. Met deze behandeling kun je het vocht onder je ogen versneld afvoeren en tegelijkertijd de doorbloeding van de huid stimuleren.

Behalve dat een bindweefselmassage je huid weer glans geeft, wordt deze behandeling ook gezien als een natuurlijke methode om je huid te liften. Ook zorgt de massage ervoor dat onderhuidse verklevingen als sneeuw voor de zon verdwijnen, waardoor je gezicht er weer levendig en gezond uitziet.

kleur-gezicht-1

Nagels lakken

Chagrijnig of zelfs last van een naderende winterdepressie? Je bent misschien geneigd om het alleen in je gezicht te zoeken, maar door je nagels van een kleur te voorzien kun je er echt voor zorgen dat je weer lekkerder in je vel zit en dat ook uitstraalt. Verzorgde handen, in combinatie met een levendige kleur nagellak zijn niet alleen bepalend voor hoe je eruitziet, maar ook voor hoe je je voelt.

Ondanks dat donkere kleuren en grijstinten dé trend voor deze herfst zijn, kun je door je mooie nagels voor een vrolijke noot in je leven zorgen.

 

Furrow op Instagram