arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
budgettips-mooie-huid-1

5 budgettips voor een mooie huid

Het vakantiegeld is waarschijnlijk allang op (prosecco op het terras is nu eenmaal niet goedkoop), maar gelukkig hoeft een mooie huid helemaal niet zo duur te zijn. Met deze budgettips voor een mooie huid kom je namelijk ook een heel eind, zonder überhaupt een euro uit te geven.

Stoom je gezicht

Ook als je niet verkouden bent, is het goed om je gezicht regelmatig te stomen. De warme stoom is perfect om je huid grondig te reinigen en je zo te ontdoen van het vuil dat zich gedurende de week in je poriën genesteld heeft.

De techniek verschilt niet zo veel als bij een hardnekkige griep: Vul een grote kom met kokend water en nestel jezelf erboven met behulp van een handdoek over je hoofd. Tien minuten is in principe voldoende om er daarna weer onder vandaan te stappen met een huid die beter doorbloed is, zachter aanvoelt en er waarschijnlijk ook een stuk egaler uitziet.

budgettips-mooie-huid-2

Vermijd de computer

Je wordt waarschijnlijk al zenuwachtig van de gedachte, maar met een time-out van je computer of smartphone doe je je huid dus een enorm plezier. Continu naar je scherm staren, zorgt niet alleen voor een verslapping van je halsspieren (slappe hals), maar het scherm geeft ook vrije radicalen af, die je huid uitdrogen en het verouderingsproces versnellen.

Probeer elk uur dat je achter je computer zit, minimaal een time-out in te stellen van 5 minuten. Even naar buiten voor een korte wandeling, ademhalingsoefeningen (zie budgettip 5) of gewoon even een kop koffie drinken.

budgettips-mooie-huid-4

Op tijd naar bed

Veel burgerlijker krijg je het niet, maar op tijd naar bed is de basis voor een mooie huid. Terwijl jij ligt te slapen is je huid druk bezig om er de volgende dag weer gezond en stralend uit te zien.

Tijdens je slaap wordt je celdeling actiever, draait het herstelmechanisme overuren en heeft je huid tijd nodig om vitamines en mineralen te verwerken en op te nemen. ’s Nachts vernieuwt de huid zich en door slaaptekort verstoor je dat proces. En dat zie je helaas terug in de kleur.

Heb je last van een onrustige huid (al dan niet voorzien van donkere kringen onder je ogen) dan zit er niks anders op dan regelmatig op tijd naar bed te gaan.

Sporten

Saai, maar waar: sporten is niet alleen goed voor je lichaam, het is minstens net zo goed voor je huid. Van de bank af, dus. Geen blush meer nodig, want sporten stimuleert de bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen en bij voorkeur ook nog in de buitenlucht (met zonnebrandcrème!).

De hele dag op je kont zitten, is vreselijk voor je huid. Probeer minstens een halfuur per dag te bewegen, je zult meteen merken dat je huid er beter en vooral frisser uitziet. Beweging verbetert immers de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan een mooie huid. Als sporten niet in je drukke werkschema past, kun je bijvoorbeeld proberen om zoveel mogelijk de trap te nemen en een paar keer meer naar het koffieapparaat te wandelen per dag.

budgettips-mooie-huid

Adem in, adem uit

Heel simpel, maar tegelijkertijd enorm effectief: af en toe even goed in en uit ademen. En het liefst ook nog via je buik. Op een drukke dag heb je kans dat je ademhaling hoog zit en je je schouders waarschijnlijk ook automatisch opgetrokken hebt.

Gewoon even een moment van ‘zen‘ vermindert stress, wat je ook meteen terugziet aan je huid. De rust zorgt ervoor dat de spieren in je gezicht ook minder strakgespannen staan. Door gewoon even stil te staan bij je ademhaling bestaat de kans dat je minder last hebt van een onrustige huid en ook je huidteint gezonder is. Ideaal moment voor deze ademhalingsoefeningen: als je je computertime-out hebt.

Furrow op Instagram