arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Eten herfsthuid

Superfoods tegen een droge hersfthuid

Tijdens de overgang van de zomer naar de herfst is je huid (meestal) niet op z'n best. Een ode aan de vochtinbrengende crème en deze 5 superfoods tegen een droge herfsthuid.

Zoete aardappel

Tijd voor stamppot, maar dan wel met zoete aardappelen. Deze 'aardappelen' bevatten namelijk huidbeschermende antioxidanten, vitamine A en C én bètacaroteen, waardoor je huid beter bestand is tegen de kou.

Vitamine A helpt bij het herstellen van je huid, terwijl bètacaroteen de beschermlaag van je huid verstevigt. Het resultaat? Je huid is minder droog en heeft meer energie. Laat de herfst maar komen.

Boerenkool

Als je dan toch aan het stampen bent, doe er dan meteen boerenkool door. Boerenkool is dé remedie tegen een droge herfsthuid.
Slechts een handvol van deze groene bladgroente is genoeg voor je dagelijkse dosis vitamine C. Onderzoek in het American Journal of Clinical Nutrition toont aan dat een dieet met veel vitamine C voor minder rimpels en een minder droge herfsthuid zorgt.

Eieren

De reputatie van eieren is niet altijd even goed, maar je herfsthuid doe je er een groot plezier mee. Naast de vitamines A, B, C, D, E, K, omega 3-vetzuren en negen aminozuren, bevat een ei maar liefst twintig procent van de dagelijks aanbevolen inname van insuline en choline.
Met als gevolg een gezonde huid die wel tegen een stootje kan.

Granaatappelpitten

Tip: eet niet alleen de pitten, want eigenlijk alles aan de granaatappel is goed voor je huid. Dit fruit verstevigt je opperhuid en ondertussen wordt er ook aan het herstel in je diepere huidlagen gewerkt.

En vanwege de antibacteriële eigenschappen is het eten van de granaatappel ook goed voor het verwijderen van plaque en bacteriën in je mond. Hiermee verminder je de kans op ontstoken tandvlees.

Citrusvruchten

Met een schijfje limoen geef je niet alleen je gin tonic een boost, maar je huid krijgt er ook een oppepper van. Sinaasappels, citroen, grapefruit en limoen stimuleren de aanmaak van collageen en voorzien je huid van een extra glow.

En met een beetje geluk zorgen ze er ook voor dat ouderdomsvlekken verminderen. Toegegeven: dan moet je wel een heleboel citrusvruchten eten.

Furrow op Instagram