arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Smeer je pukkelvrij!

Smeer je pukkelvrij!

Eten = calorieën. Smeren = pukkelvrij. Voor de zekerheid: deze producten moet je niet in je mond stoppen, maar op je gezicht smeren.

Honing

In plaats van de honing door je yoghurt te roeren, kun je hem ook op je gezicht smeren. Vanwege zijn ontstekingsremmende werking wordt honing gezien als een zeer effectief (natuurlijk) middel tegen acne.

Hoe daadkrachtig hij acne vermindert hangt trouwens wel nauw samen met het percentage methylglyoxal van de honing. In principe bevatten alle soorten honing methylglyoxal, maar staat er niets vermeld op het etiket dan kun je er donder op zeggen dat de concentratie dusdanig laag is, dat de bacteriële werking van de honing verwaarloosbaar is.

Smeer de honing op je gezicht, laat enkele minuten inwerken en spoel je gezicht daarna goed af. De honing zal de ontstekingen kalmeren en eventuele roodheid verminderen.

Tomaten

Als je huidveroudering wilt tegengaan, dan kan je niet genoeg tomaten eten. Maar ook een onzuivere huid is gebaat bij een tomaat. En het rijmt ook nog.

Vanwege de aanwezige zuren, kun je tomaten uitstekend gebruiken als exfoliant, waardoor afvalstoffen (versneld) kunnen worden afgevoerd.
Het schijnt zelfs zo te zijn dat je met behulp van een DIY-masker van tomaat onzuiverheden kan voorkomen.

(Zuur)pruim

Zelfs als je geen acne hebt, doe je er goed aan regelmatig pruimen op je gezicht te smeren. Pruimen stabiliseren je talgproductie en brengen je huid weer in balans.
Bovendien dragen pruimen bij aan het creëren van een 'perzikhuid', omdat ze je beschermen tegen de welbekende schadelijke invloeden van buitenaf.

Kokosolie

Het voelt gek, maar een vette huid is juist gebaat bij (kokos)olie. Met de kanttekening dat het dan wel om onbewerkte kokosolie moet gaan.

Kokosolie is multi-inzetbaar: als make-upremover, als deodorant, als lipgloss, als bodylotion en als gezichtscrème. Vanwege zijn antibacteriële werking kan hij zelfs bacteriën en schimmels tegengaan en een onrustige huid verbeteren.

Je kunt kokosolie trouwens ook gebruiken als conditioner voor je wimpers: breng voordat je gaat slapen een laagje aan om de volgende ochtend wakker te worden met stralende ogen.
Over mooie ogen gesproken: heb je de Furrow-Box al besteld?

Het moet gezegd worden: de vraag is of je niet beter en schoner af bent als je gewoon een crème tegen acne gebruikt.

Furrow op Instagram