arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Cocktail met antioxidanten

ZONNIG RECEPT: Cocktail met antioxidanten

Antioxidanten in je serum, antioxidanten in je dagcrème, antioxidanten in je zonnebrandcrème en antioxidanten in je voeding.
Als alles naar behoren functioneert, hoef je je helemaal niet druk te maken over het aantal antioxidanten, maar met het verstrijken van de jaren kan het geen kwaad om je voorraad op peil te houden met behulp van voeding. Of in dit geval met een cocktail met antioxidanten.

Antioxidanten

Vanzelfsprekend smeer je je in met een zonnebrandcrème (minimaal factor 30!), maar daarnaast kan je ook deze cocktail met watermeloen gebruiken om vrije radicalen die ontstaan door blootstelling aan de zon te neutraliseren.

Water-meloen (de naam zegt het al) bestaat voor 95% uit water, maar in die andere 5% vind je vitamines, mineralen en de antioxidanten bètacaroteen en lycopeen die je huid beschermen tegen de zon. Beide antioxidanten staan erom bekend dat ze een verstevigende werking hebben en zorgen er zo voor dat je huid beter bestand is tegen de uv-stralen.

Je zult trouwens wel behoorlijk grote hoeveelheden tot je moeten nemen om je huid daadwerkelijk met behulp van antioxidanten te beschermen. Met één cocktail ben je dus er niet.

Ingrediënten cocktail met antioxidanten

 • 2 grote stukken watermeloen
 • 1 limoen
 • 2 theelepels rietsuiker
 • 60 milliliter witte rum
 • Spa rood
 • ijsklontjes

Topping

 • munt
 • watermeloen

Recept hydraterende cocktail

 1. Snij twee grote stukken van een watermeloen, verwijder de pitten en doe deze in de blender.
 2. Voeg hier het sap van één limoen en de rietsuiker aan toe. Mix tot een gladde massa.
 3. Doe het meloensap samen met 60 milliliter witte rum in een cocktailglas.
 4. Doe enkele ijsblokken in het glas, vul aan met wat spuitwater en meng goed.
 5. Serveer met muntblaadjes en een (dun) schijfje watermeloen.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram