arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
zomerse-vitamine-a-salade

Zomerse vitamine A-salade

Zomerse vitamine A-salade

In de strijd tegen rimpels is vitamine A één van de allerbelangrijkste vitamines. Hij zorgt ervoor dat de huid steviger wordt en herstelt eventuele huidbeschadiging door bijvoorbeeld de zon. En vitamine A is een antioxidant, die ervoor zorgt dat vrije radicalen geen nieuwe rimpels kunnen veroorzaken. Niet voor niets zitten antirimpelcrèmes bomvol met het superingrediënt retinol.

Maar niet alleen je gezicht schreeuwt om vitamine A, ook de rest van je lichaam kan wel wat van deze vitamine gebruiken. Nou kun je je hele lichaam insmeren met antirimpelcrème, maar dat is ook weer zo’n dure aangelegenheid. Door het eten van bijvoorbeeld meloen, die bomvol vitamine A zit, komt hij overal.

Met deze zomerse vitamine A-salade bestrijd je dus rimpels over je hele lichaam, theoretisch gezien zelfs bij je grote teen.

zomerse-vitamine-a-salade-2

Wat heb je nodig voor deze zomerse vitamine A-salade?

  • Watermeloen
  • Rode ui
  • Citroen
  • Verse munt
  • Feta

 Zo maak je de zomerse vitamine A-salade:

Pers minimaal 2 citroenen uit en doe het sap in een grote schaal. Daarna snij je de rode ui in hele dunne ringen en leg je deze in het citroensap. De vitame A-salade vraagt om timing vooraf, want de uien moeten ongeveer een uur weken. Dan wordt het citroensap langzaam roze.  Ondertussen kun je wel alvast de watermeloen, verse munt en feta snijden.

Ik doe een beetje agavesiroop of honing erdoor, anders wordt de salade wat mij betreft te zuur. Als het sap mooi roze is, doe je de meloen en verse munt bij elkaar. Beetje peper uit de molen en eventueel beetje olie erop. Daarna nog de feta eroverheen en klaar is je zomerse vitamine A-salade.

Furrow op Instagram