arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zelf groentechips maken

Zelf groentechips maken

Waarom een zak (paprika)chips uit de kast trekken als zelfgemaakte groentechips met paprikapoeder net zo lekker zijn, veel minder calorieën bevatten én ook nog eens goed voor je huid zijn. Health & Lifestylecoach Karlijn Hoebe: "Met deze zelfgemaakte groentechips wordt het wel heel eenvoudig om je dagelijkse dosis groente binnen te krijgen."

Zelf groentechips maken

Toch zul je wel zelf de keuken in moeten duiken. Groentechips klinken namelijk gezond, maar het kan zomaar zijn dat de voorverpakte variant een stuk ongezonder is dan hij op het eerste gezicht lijkt: "Je moet niet gek opkijken als je op de ingrediëntenlijst van 'groentechips' toch nog zout, geoxideerde vetten, smaakversterkers en zelfs suiker vindt. Het is en blijft altijd beter en lekkerder om ze zelf te maken."

Ingrediënten zelf groentechips maken

  • 1 zoete aardappel
  • 1 zwarte peen
  • 1 pastinaak
  • Body & Fit Crazy Cajun

Benodigdheden:

  • oven + bakplaat

Recept zelf groentechips maken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de groenten en maak ze goed droog. Snij ze vervolgens in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mesje.
  3. Verdeel de plakjes 'groentechips' over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar, hierdoor kan het zijn dat ze niet knapperig worden. Eventueel kan je meerdere shifts doen.
  4. Bestrooi de groente met Body & Fit Crazy Cajun. Deze is vrij van suikers, smaakversterkers, conserveringsmiddelen, kunstmatige toevoegingen én bevat minder zout.
  5. Bak de plakjes 15 minuten in de oven en keer ze halverwege een keer om. Iedere oven is net weer even anders dus hou ze goed in de gaten! De groente moet lekker knapperig worden, maar niet te donker.


Furrow op Instagram