arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wraps van kikkererwtenmeel

Wraps van kikkererwtenmeel (glutenvrij!)

Gemalen kikkererwten klinken misschien niet sexy, maar als je wraps van kikkererwtenmeel hebt gegeten, wil je nooit meer wat anders. En ze zijn nog gezond, glutenvrij én anti-aging ook.

Het mineraal mangaan in kikkererwten is een essentieel onderdeel bij de opbouw van nieuwe cellen.
Bovendien heeft het een beschermende werking tegen de welbekende 'schadelijke invloeden van buitenaf' en helpt het zo huidveroudering voorkomen.

Kikkererwten

Ben je in de overgang, dan zijn deze wraps je grootste vriend, want de fyto-oestrogenen in kikkererwten worden gezien als een natuurlijke remedie tegen overgangsklachten en helpen o.a. broze botten te voorkomen.

Ingrediënten wraps van kikkererwtenmeel

 • 100 gram kikkererwtenmeel
 • 100 milliliter water
 • 100 milliliter amandelmelk
 • 1 ei
 • olijfolie
 • naar smaak toevoegen: kurkuma, knoflookpoeder, peper & zout

Recept wraps van kikkererwtenmeel

 1. Zeef het kikkererwtenmeel in een kom.
 2. Voeg het ei, water en de amandelmelk toe en klop tot een glad beslag.
 3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
 4. Giet het beslag (één soeplepel) in de pan en draai de pan schuin op z’n kant zodat het beslag goed uitloopt door de hele pan.
 5. Wanneer de wrap aan de bovenkant droog begint te worden, en er kleine gaatjes in ontstaan, dan is de onderkant gaar en kun je de wrap omdraaien. Bak aan beide kanten lichtbruin.

It's a wrap!

Furrow op Instagram